Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zalcburgo festivalis siūlo dvasios peno neramiais laikais

Zalcburgo festivalio organizatoriai tikisi, kad ketvirtadienį prasidėjusi klasikinės muzikos šventė lankytojams bus tam tikras atokvėpis šiais neramiais Europai laikais.
Zalcburgo festivalio pasirodymas
Zalcburgo festivalio pasirodymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

96-ojo festivalio, kuris truks iki rugpjūčio 31-osios, metu bus parodyta beveik 200 operos, dramos ir muzikos spektaklių.

Organizatoriai nori, kad renginys padėtų žmonėms trumpam negalvoti apie virtinę pastarojo meto džihadistų atakų kaimyninėje Vokietijoje ir Prancūzijoje.

„Šis festivalis užgimė kaip taikos projektas Pirmojo pasaulinio karo įkarštyje, kai padėtis buvo daug blogesnė nei šiandien. Jis turėtų suteikti dvasios peno neramiais laikais“, – sakė festivalio prezidentė Helga Rabl-Stadler.

Festivalyje, kuris vyks sustiprinto saugumo sąlygomis, tikimasi 200 tūkst. lankytojų, sakė ji.

Atidarymo ceremonijoje 17-ojo amžiaus teatre „Felsenreitschule“, kuris yra iškaltas Mionchsbergo kalne ir kuris figūruoja klasika tapusiame filme „Muzikos garsai“ (Sound of Music), dalyvavo įžymybės ir aukšto rango pareigūnai.

Oficialų atidarymą ketvirtadienio vakarą vainikavo operos „Angelas naikintojas“ pagal ispanų ir meksikiečių kino kūrėjo Luiso Bunuelio 1962 metų juodąją komediją pasaulinė premjera.

Šis darbas, kurį adaptavo 45 metų britų kompozitorius Thomas Adesas, yra siurrealistinis pasakojimas apie oficialią vakarienę, iš kurios svečiai, kaip pasirodo, negali išeiti.

Tarp kitų akcentų yra nauji operiniai Williamo Shakespeare'o „Audros“ (The Tempest) ir Samuelio Becketto „Lošimo pabaiga“ pastatymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius