Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Picasso namas Prancūzijoje bus parduotas aukcione

Ispanų tapytojo Pablo Picasso namas Prancūzijos Rivjeroje, kur nusišovė jo antroji žmona, ketvirtadienį aukcione turėtų būti parduotas už daugiau kaip 20 mln. eurų.
Aukcione parduodama P.Picasso vila
Aukcione parduodama P.Picasso vila / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Menininkas šiame name Mužene, kalvose netoli Kanų, praleido savo gyvenimo saulėlydį ir 1973-iųjų balandį mirė – 12 metų po atsikraustymo su savo mūza ir antrąja žmona Jacqueline Roque.

J.Roque, kurią P.Picasso pavaizdavo daugiau kaip 400 kartų ir kuri po jo mirties nesutarė su menininko vaikais, 1986 metais nusižudė šiame name su vaizdu į Viduržemio jūrą.

Jos duktė Catherine Hutin-Blay pardavė namą vienam olandui, kuris jį pervadino „Minotauro urvu“. Garsiajam dailininkui ši mitinė pabaisa buvo labai svarbi.

Prieš šį namą įsigyjant P.Picasso jis priklausė anglų ir airių aludarių Guinnessų šeimai. Jame dažnai lankydavosi ir piešdavo britų karo metų ministras pirmininkas Winstonas Churchillis, kuris buvo entuziastingas menininkas mėgėjas.

„Scanpix“ nuotr./Pablo Picasso
„Scanpix“ nuotr./Pablo Picasso

Savininkas olandas, daug investavęs į šią XVIII amžiaus 3 ha valdą, susidūrė su finansiniais sunkumais.

Buvusio savininko kreditorių „Achmea Bank“ teisininkas Maxime'as Van Rolleghemas sakė, kad šis namas buvo „sandėris“ ir kad „daug prabangių vilų Žydrajame Krante yra vertos daug daugiau“.

Pasak jo, ankstesnis savininkas už valdą, kurioje smarkiai išplėtė namą, įrengė baseiną, garažus ir teniso kortą, norėjo 170 mln. eurų.

Darbai valdoje sustojo pasibaigus pinigams. M.Van Rolleghemas naujienų agentūrai AFP sakė, kad birželio mėnesį Šri Lankos finansininkas Rayo Withanage už namą pasiūlė 20,1 mln. eurų, bet „dar nesurinko lėšų“ ir neužbaigė sandorio.

Pasak teisininko, jeigu namas ketvirtadienį nebus nupirktas už daugiau kaip 20,1 mln. eurų, R.Withanage – banko „Scepter Partners“ partneris – gaus dar du mėnesius pinigams surinkti. Ketvirtadienio aukcionas vyks stebint teisėjui netoliese esančiame Grase.

Tokie namai „neparduodami kaip koks „Nutella“ stiklainis“, pridūrė M.Van Rolleghemas.

P.Picasso laikais namas buvo labiau nugyventas nei dabar. Dideli fasado langai atsirado vėliau.

„Iš Picasso periodo likęs vienintelis originalus kambarys yra jo studija; joje tebėra menininko paliktų dažų pėdsakų“, – sakė nekilnojamojo turto agentas Michaelis Zingrafas.

„Name nelikę jokių jo darbų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius