Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kiniška vaza aukcione Ženevoje parduota 10 tūkst. kartų brangiau

Kiniška vaza, įvertina 500–800 Šveicarijos frankų, aukcione Ženevoje buvo parduota už rekordinę sumą – penkis milijonus Šveicarijos frankų, pranešė aukciono namai.
Iš pradžių vaza buvo įvertinta vos 500–800 Šveicarijos frankų.
Iš pradžių vaza buvo įvertinta vos 500–800 Šveicarijos frankų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis katalogo informacija, vaza yra 60 centimetrų aukščio, joje geltoname fone pavaizduoti trys mėlyni drakonai. Vaza buvo pagaminta dvidešimtame amžiuje, tačiau ant jos yra nepatvirtinta žymė iš aštuoniolikto amžiaus Kianlongo eros.

Aukcione ketvirtadienį dėl šios vazos kovojo du žmonės, kurie manė, kad ji yra aštuonioliktojo amžiaus gamybos.

Aukciono namų „Geneve-Encheres“ vertintojai sakė, kad vazos tikslų amžių sunku nustatyti, todėl pirminė kaina buvo nustatyta tokia maža.

„Pridėjus komisinius, bendra vazos kaina yra 6,08 mln. Šveicarijos frankų (5,1 mln. eurų), – sakė aukciono namų atstovas Olivier Fichot.

Galutinė kaina, už kurią buvo parduota vaza, buvo 10 tūkst. kartų didesnė už pirminę. Vazą nusipirko mėgėjas iš Azijos, kuris buvo salėje. O konkuruojantis pasiūlymas buvo gautas telefonu.

O.Fichot pažymėjo, kad tai buvo didžiausia pasiūlyta kaina Ženevoje už daiktą, nepriklausantį papuošalų ir laikrodžių kategorijoms. Ankstesnis rekordas buvo 550 tūkst. Šveicarijos frankų už bronzinę Budos statulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius