Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 01

Laidotuvių fotografijos ir jų dalyviai: ką pasakoja nuotraukos prie mirusiojo karsto?

Laidotuvių apeigos ir ritualai užima išskirtinę vietą visose kultūrose bei tradicijose. Lydimas gausių valgių, ilgiausių giedojimų ir budėjimų, atsisveikinimas su mirusiu artimuoju kiekvienam dalyviui turėjo priminti ir jo paties mirtingumą bei amžinojo gyvenimo viltį.
Irena Giedraitienė. Laidotuvių fotografijos
Irena Giedraitienė. Laidotuvių fotografijos

Viena keisčiausių, mūsų akimis, šios tradicijos dalių – tai pastarąjį šimtmetį Lietuvoje gyvavusi tradicija drauge su visais apeigų dalyviais fotografuotis šalia mirusiojo karsto namuose, lauke prie namo ar bažnyčios. Tokių nuotraukų, tarp kitų svarbių gyvenimo įvykių, dar galime rasti savo senelių bei tėvų albumuose. Tiesa, kartais šios nuotraukos, vengiant prisiminti netekties skausmą, laikytos atskirai juoduose vokuose, taip jas tartum pažymint amžinu gedulu.

Apie laidotuvių fotografijų tradiciją ir siužetus, šeimų albumuose nugulusias mirusių artimųjų nuotraukas bei šio žanro tęstinumą XXI amžiuje pokalbis su menotyrininke Agne Narušyte bei fotografu Klaudijumi Driskiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius