Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Retas Picasso autoportretas turėtų būti parduotas už 70 mln. JAV dolerių

Aukcione bus parduodamas retas Pablo Picasso paveikslas, kaip manoma, autoportretas, nutapytas tuo metu, kai virš menininko buvo pakibusi deportacijos į nacių koncentracijos stovyklą grėsmė; už jį tikimasi gauti 70 mln. JAV dolerių, penktadienį pranešė paveikslą Honkonge pristatantys aukcionų namai „Christie's“.
P.Picasso paveikslas „Le Marin“
P.Picasso paveikslas „Le Marin“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aliejinis paveikslas „Le Marin“ vaizduoja ant kėdės sėdintį liūdną vyrą, vilkintį dryžuotą jūreivišką palaidinę.

„Paveiksle jaučiama ... gana slogi nuotaika. Jis nervingas, kupinas įtampos ir truputį niūrus“, – sakė „Christies“ Impresionizmo ir modernaus meno skyriaus vadovo pavaduotojas Conoras Jordanas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./P.Picasso paveikslas „Le Marin“
AFP/„Scanpix“ nuotr./P.Picasso paveikslas „Le Marin“

130 cm ilgio ir 81 cm pločio paveiksle vaizduojamas vyras sėdi sukryžiavęs kojas, laiko galvą parėmęs dešiniąja savo ranka, o kairiąją yra uždėjęs ant kelio.

„Tai tradicinis liūdesio simbolis“, – pridūrė C.Jordanas.

Paveikslas buvo nutapytas 1943 metais, kai naciai buvo okupavę Prancūziją. Jame matomas ispanų menininko, kuriam grėsė išsiuntimas koncentracijos stovyklą Vokietijoje, susirūpinimas ir liūdesys.

„Le Marin“ paskutinį kartą buvo eksponuotas prieš 21 metus, Niujorko meno kolekcionierių Victoro ir Sally Ganzų meno kolekcijos aukcione.

Honkonge šis paveikslas bus eksponuojamas iki balandžio 3 dienos, o paskui keliaus į Londoną ir Niujorką, kuriame bus parduotas gegužės 15 dieną „Christie's“ Impresionistinio ir modernaus meno aukcione.

„Le Marin“ yra vienas iš penkių svarbiausių P.Picasso darbų, skelbia „Christie's“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./P.Picasso paveikslas „Le Marin“
AFP/„Scanpix“ nuotr./P.Picasso paveikslas „Le Marin“

Praėjusį lapkritį Paryžiuje buvo parduota 100 P.Picasso erotinių ir su ketvirtojo dešimtmečio politine suirute susijusių graviūrų. Jas už 1,9 mln. eurų įsigijo neįvardintas amerikiečių kolekcininkas.

P.Picasso „Alžyro moterys (O versija)" („Les Femmes d'Alger (Version O)") 2015 metais tapo brangiausiai tuo metu parduotu meno kūriniu, už kurį Niujorke buvo sumokėta 179,4 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius