Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rupert“ kviečia į Howardo Melnyczuko darbų serijos „Aštuoniolika juodų kačių“ peržiūrą

„Rupert“ kviečia į rezidento Howardo Melnyczuko darbų serijos „Aštuoniolika juodų kačių“ (angl. Eighteen Black Cats) peržiūrą, kuri vyks balandžio 23-25 dienomis, „TechArts“ galerijoje, Vaidilutės gatvė 79, Vilnius (paroda bus atvira lankytojams nurodytomis dienomis nuo 14 iki 18 val. Užsiregistravus iš anksto). Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Howard Melnyczuk darbų serija Aštuoniolika juodų kačių
Howardo Melnyczuko darbų serija "Aštuoniolika juodų kačių" / Lino Mažono nuotr.
Temos: 2 „Rupert“ Menas

Tai yra proga susipažinti su vienu iš naujausių menininko projektų, plėtojamų rezidencijos „Rupert“ metu. Pasitelkdamas interneto technologijas, mašininį intelektą ir okultizmą menininkas analizuoja alternatyvias visuomenės formas vėlyvojo kapitalizmo sąlygomis. Projekte okultizmas traktuojamas kaip nematomų jėgų, nesankcionuotos veiklos, oficialiai nepripažįstamų galių epicentras, liaudies praktikos, ritualinė magija, radikalūs kitoniškumo veiksmai.

Peržiūros metu demonstruojami šie rezidento darbai:

Galios kūgis (angl. Cone of Power), 2 kanalų vaizdo ir audio įrašas tyrinėjantis ekstrakcinį kapitalizmą, valdymo sistemas ir kolektyvinius pasipriešinimo veiksmus. Kūrinys sujungia neseniai vykusių protestų judėjimų Honkonge, JAV ir Mianmare filmuotą medžiagą su klipais, kuriuose užfiksuoti pramoninės gamybos metodai. Naudodamas vaizdo stebėjimo kameros medžiagą, objektų aptikimo algoritmus ir schematiškus 3D vaizdus, ​​darbe nagrinėjamas judančių vaizdų vaidmuo vėlyvojo kapitalizmo kontekste. Įkvėptas Galios kūgio ritualo, šis kūrinys kviečia mus apgalvoti kokius maginius sambūrius ir galias galime aktyvuoti.

Sidabrinis laidas (angl. Silver Coord) virtualios realybės kūrinys, pristatantis vizijas iš viso pasaulio. Remiantis ezoterine astralinės projekcijos praktika, darbas leidžia virtualios realybės pagalba pažvelgti į kitokį dabarties pasaulį: siūlo lėtesnę, meditatyvesnę erdvę, priešingą kasdieniams „Instagram“ ir „Zoom“ srautams. Kiekvienam žemės kampeliui vis labiau tampant stebimam ir kontroliuojamam, šis darbas siekia skatinti apmąstymus, tiesiog stebint aplinką. Turinčius VR namuose ir negalinčius atvykti į peržiūrą, menininkas kviečia išbandyti savo kūrinį čia.

Vilnos surinkimas (angl. Wool-gather), vieno kanalo vaizdo įrašas, kompiuteriu sugeneruotas tekstas sujungiantis aeromantiką, dienos sapnus ir debesų stebėjimą per mašininį mokymąsi ir vaizdo apdorojimą. Nukreipus objektų aptikimo algoritmą į dangų virš Vilniaus, darbas naudoja debesų formas, kad sugeneruotų netikėtus anekdotus ir pretenzingas ateities prognozes.

Howardas Melnyczukas (Jungtinė Karalystė) yra menininkas, tyrinėjantis technologijas kaip vietą, kurioje kuriamos ir yra išsaugomos sociopolitinės struktūros. Remiantis patirtimi sukaupta fotografijos ir filmų srityse, jo praktika apjungia multimedijos skaičiavimus, mašinų mokymąsi bei programinę įrangą kaip meną.

Daugiau apie menininką skaitykite čia.

Registraciją rasite čia.

Feisbuko renginį – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius