-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje vyks balsavimas, ar aprengti Michelangelo „Dovydą“

Sankt Peterburgo gyventojai balsuos, ar derėtų aprengti beveik 5 metrų aukščio plastikinę Michelangelo „Dovydo“ kopiją, pastarosiomis dienomis sukėlusią daugybę vietinių gyventojų diskusijų, praneša Artnet.com.
Michelangelo „Dovydas“
Michelangelo „Dovydas“ / Vida Press nuotr.

Ši kopija stovi priešais Šv. Onos Liuteronų bažnyčią, kaip parodos „Mikelandželas: pasaulio sukūrimas“ dalis, kurioje eksponuojamos animuotos Renesanso meistro Siksto koplyčios freskos, o taip pat ir Leonardo da Vinci, Raphaelio, Giotto, Sandro Botticelli bei Ticiano darbai.

Vietiniai gyventojai ėmė priekaištauti, jog nuogas vyro kūnas eksponuojamas greta mokyklos ir bažnyčios, jaudinantis dėl miesto įvaizdžio bei galimo skulptūros poveikio vaikams.

Nors vietinės mokyklos direktorius Maksimas Pratusevichius tikino, kad jo mokiniai pakankamai kultūringi ir išsilavinę, šis klausimas bus sprendžiamas balsavimu – parodos organizatoriai pranešė, kad surengs apklausą, pavadinimu „Aprenk Dovydą“, kad būtų nuspręsta, ką turėtų ir ar turėtų dėvėti skulptūra.

Tai ne pirmas kartas, kai „Dovydas“ priverstas „prisidengti“. Viktorijos ir Alberto muziejus Londone turi natūralaus dydžio skulptūrą iš gipso, kuri buvo restauruota 2014 metais nuimant figos lapą, kuriuo karalienė Viktorija uždengė genitalijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius