-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecijos architektūros bienalė dėl koronaviruso pandemijos keliama į 2021-uosius

Pirmadienį Venecijos architektūros bienalės organizatoriai paskelbė, jog 17-oji bienalė „Kaip mes gyvensime kartu?“ yra perkeliama į 2021 m. ir vyks nuo gegužės 22 d. iki lapkričio 21 d.
Julijono Urbono paroda „Planeta iš žmonių“
Julijono Urbono paroda „Planeta iš žmonių“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl šios priežasties 59-oji Venecijos meno bienalė, turėjusi vykti 2021-aisiais, turės būti perkeliama į 2022-uosius.

Kaip praneša organizatoriai, šis sprendimas buvo priimtas, nes per tokį trumpą laiką neįmanoma suorganizuoti sudėtingos pasaulinės parodos, turint omenyje iškilusius sunkumus, pasauliui tebekovojant su koronaviruso pandemija ir jos pasekmėmis.

Bienalės kuratorius Hashimas Sarkis pabrėžė, jog yra giliai sujaudintas pastaruosius kelis mėnesius matyto dalyvių atkaklumo ir vylėsi, kad nauja data leis jiems atsikvėpti ir pabaigti savo projektus su tiek laiko ir tiek jėgos, kiek jie nusipelnė.

„Tema [„Kaip mes gyvensime kartu?“] suteikia mums galimybę reaguoti į pandemiją betarpiškai. Todėl artimiausiais mėnesiais grįšime į Veneciją, kur vykdysime architektūrines veiklas“, – sakė H.Sarkis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julijono Urbono paroda „Planeta iš žmonių“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julijono Urbono paroda „Planeta iš žmonių“

Kultūros tarybos sprendimu, Lietuvai architektūros bienalėje atstovaus Julijono Urbono ir viešosios įstaigos „Rupertas“ projektas „Planeta iš žmonių“, kuriame pristatoma kosminės architektūros vizija.

„Planeta iš žmonių“ veikia kaip minties eksperimentas, inscenizuojantis galimus žmonių išsiuntimo į kosmosą scenarijus. Šis eksperimentas kelia klausimus, kas nutinka architektūrai, choreografijai, muzikai, menui, kai šios disciplinos kerta Karmano liniją – ribą maždaug 100 km aukštyje virš Žemės jūros lygio, kuri skiria Žemės atmosferą ir kosminę erdvę. Kitaip tariant, kas nutinka menui ar architektūrai, kai jos palieka Žemę“, – teigė J. Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius