Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tryliktoji ekspedicijos „Aplink Juodąją“ diena. Saulės ir vandens vonios (nuotraukos)

Jau keturios dienos, kaip mes priverstinai lepinamės saulės ir vandens voniomis. Apsistoję draugiškame ir gražiame Gelendžik mieste dėjome visas pastangas į mums reikiamų dalių paieškas.
Tryliktoji ekspedicijos diena
Tryliktoji ekspedicijos diena / Edo Bareikos (emotions.lt) nuotr.

Pirmadienį skubių siuntų kompanijos UPS pagalba iš Lietuvos buvo išsiųstos reikiamos dalys. Pagal prognozes Kaukazą jos turėjo pasiekti  ketvirtadienį arba penktadienį.  Nenorėdami laukti 5 dienas, toliau tęsėme paieškas aplinkiniuose miestuose. Per pastarąsias dienas paieškų ratas išsiplėtė beveik 250 kilometrų spindulių nuo Gelendžik.

Reikiamas dalis pavyko rasti Krasnodare. Rusijos gamybos guolių, kurie nenusileidžia savo kokybe rimtoms tarptautinėms firmoms,  gauti nepavyko. Teko tenkintis „made in china“ produkcija. „Dėl viso pikto“ paėmėm 2 vienetus.  Kaip vėliau paaiškėjo, UPS kompanija pasistengė ir pirmadienį iš Lietuvos iškeliavęs guolis Novorosijską pasiekė jau trečiadienio pavakarę. Jei viskas vyks pagal planą tryliktą ekspedicijos dieną turėtume tęsti kelione toliau.

Tolimesnis mūsų maršrutas tęsiasi per kontraversiškai vertinama Abchazijos regioną. Valstybėje, kurią pripažįsta tik Rusijos federacija, pasak įvairių tarnybų yra labai nesaugių ir pavojingų regionų. Lietuvos ambasada Gruzijoje nerekomendavo vykti per Abchazija ir teigė, kad siena su Gruzija yra uždaryta. Tačiau sprendimas bandyti keliauti pakrante, o ne aplenkti šį regioną keltu buvo priimtas pabendravus su keliomis dešimtimis vietinių gyventojų. Jei tikėtume jų pasakojimais šis regionas nors ir nuniokotas karo negali nesužavėti savo nuostabiai gražia gamta. Per artimiausias  dvi dienas paaiškės ar mūsų pasirinkimas buvo teisingas ir ar pavyko sėkmingai kirsti Rusijos–Abchazijos ir Abchazijos–Gruzijos sienas.

Rojaus kampelis

Trumpai papasakosiu apie rojaus kampelį, kuriame mes priverstinai leidžiame savo laiką. Mūsų naujojo draugo Dimos, kuris motomanų pasaulyje žinomas, kaip „ADVOKATAS“ dėka mums buvo sudarytos visos sąlygos remontuotis motociklą, gyventi ir ilsėtis Gelendžik kurorte.

Gelendžik miestelis stovi prie Juodosios jūros pakrantėje esančios taisyklingos ovalo formos įlankos. Du iškyšuliai: aukštas ir akmenuotas – „Storasis“ ir plokščias – „Plonasis“, apglėbia šia nuostabią įlanką iš abiejų  pusių. Atstumas tarp iškišulių 1852 metrai, o visos įlankos plotas apie 20 kvadratinių kilometrų. Palei visą pakrantę driekiasi pliažas su krantine ir parku kurių ilgis yra apie 11 kilometrų. Kaip teigia vietiniai - tai ilgiausia krantinė pasaulyje. Vidutinė temperatūra žiemą  +4-6 laipsniai. Jau Vasario mėnesį kartais temperatūra šokteli iki +20-25 laipsnių.

Karščiausią vasaros mėnesį – rugpjūtį temperatūra pakyla iki +40 laipsnių pavėsyje. Nuostabiuose soduose auga slyvos, abrikosai, persikai ir daug įvairių dekoratyvinių augalų. 

Iki didžiulio jūros uosto – Novorosijsko tik 30 kilometrų. Netrukus šalia miesto bus atidarytas rekonstruojamas oro uostas. Iš Vilniaus Gelendžik miestą  palankiai susiklosčius aplinkybėms bus galima pasiekti per 4-5 valandas.

Mes esame:

N 44 34.751
E 038 04.670
Aukštis virš jūros lygio 0 metrų
Temperatūra: oro  +30, vandens +20
10-11-12 dieną įveikta 0 km (remontas)

Ekspedicijos blogą rasite ir puslapyje Enduro kelionės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius