TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Startuos žygis motociklais „Aplink Lietuvą“ (nuotraukos, video)

Liepos 3 d. Enduro motociklų entuziastai pradės istorinę kelionę „Aplink Lietuvą“. Žygis sunkiai pravažiuojamais kelių ruožais tęsis iki liepos 9 d. ir bus dedikuotas Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms. Iš viso žygyje dalyvaus 27 motociklininkai. Žygį organizuoja Lietuvos enduro klubas.
Kelionės „Aplink Lietuvą 2010“ dalyviai
Kelionės „Aplink Lietuvą 2010“ dalyviai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Enduro“ – tai ištvermė. Motociklų pasaulyje „Enduro“ – tai viena didžiausia, bekelės motociklų, šeima. Lietuvos Enduro klubas – tai būrys šaunių žmonių ir bendražygių, mylinčių gyvenimą.

Enduro kelionė „Aplink Lietuvą“ yra tai, ką norėtų patirti kiekvienas Lietuvos enduristas. Enduro kelionė aplink Lietuvą  – tai kelionė skirta amžiną atilsį klubo prezidento Lino Ramanausko, šios kelionės idėjos autoriaus, atminimui.

Enduro kelionės aplink Lietuvą (APL) idėja – apvažiuoti visą Lietuvos teritoriją pasieniu, laikantis kuo arčiau valstybės sienos.

Kelionės atstumas yra 2000 km. Iš jų 50% žvyrkeliai, 40 % miško keliukai, pievos bei balos ir 10% asfalto. Šešios dienos važiavimo ir viena poilsio diena prie jūros.

Vidutiniškai per dieną nuvažiuojama apie 350 km. APL‘o žavesys, kad šioje kelionėje yra sunku fiziškai, buitiniai patogumai minimalūs, o dienos dulkės nuplaunamos ne po dušu, bet upėje, ežere... o kartais tik alumi ir dainomis prie laužo.

Dalyvauja ir merginos.

2010 metų ekspedicija APL ypatinga tuo, kad pirmą kartą per 7 metų renginio istoriją jame dalyvauja merginos, kurios nelengvą maršrutą (jį įveikti tikras išbandymas dažnam vyrui), nuvažiuos su Enduro klasės motociklais.

Susipažinkite, Motopramogos komanda, kurioje startuoja merginos.

Sigita Emilė Stankevičiūtė: dailininkė, dailės mokytoja, tekstilės technologijų dėstytoja. Motociklas – priemonė sugauti vėją galvoje. Miškas  – oras, kuriuo kvėpuoti nepabosta ir ėjimas link savęs. APL‘as – gamtos ir technikos harmonija, iššūkiai ir galimybė juos nugalėti. APL‘e – dvasinė vadovė.

Indrė Kontrauskienė: istorijos mokytoja. Miškas – ežiukai, laisvė. Smėlis – nenuspėjamas. Bekelė – tai, ką norisi patirti ir pamatyti. Motociklas – laisvės vėjas, nenugalima jėga. APL‘as –  tvirtybė, ištvermė, juokas, ašaros, beprotiškos atostogos ir iššūkis. Apl‘e – dvasinė vadovė.

Ramūnas Kembrė. Mėgstantis keliauti. Motociklas– pomėgis, aistra, poilsis, laisvės išraiška. Miškas–vieta idealiai tinkanti poilsiui, tiek su, tiek ir be motociklo. Smėlis su motociklu iššūkis kas. kartą. Bekelė kelias į bet kurią vietą kur leidžia fantazija. APL'as – atgaiva protui. APL'e – vedlys.

Dainius Budnikas. Ivairių sporto šakų treneris, elektrikas, santechnikas... ir t.t. Motociklas –adrenalino šaltinis. Miškas, smėlis ir bekelė: gėris ir atgaiva sielai, galvai. APL‘as– savęs, motociklo ir komandos išbandymas + atostogos. APL’e – organizatorius.

Edvardas Charžauskas. Motociklas - pomėgis, laivės pojūtis. Miškas - poilsis, atgaiva dūšiai. APL'as - iššūkis sau.  APL‘e – pirmos pagalbos teikėjas žmonėms ir motociklams (mechanikas).

Donatas Bernatonis. Kompiuterių mylėtojas. Motociklas – gyvenimo būdas. Miškas, smėlis, bekelė – viskas. APL‘as – tikslas. APL‘e – mechanikas. 

VIDEO: Pasiruosimas APL 1
VIDEO: Kameros klijavimo ypatumai :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius