Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 13

„Be2gether“ kol kas tvarkingas ir be kraujo

Šeštadienį per pietus „Be2gether“ komunikacijos vadovė Eglė Remeikaitė ir festivalio vadovas Giedrius Klimkevičius pranešė pirmąsias žinias iš organizatorių varpinės. Jų teigimu, festivalis kol kas apsiėjo be nemalonių staigmenų ir incidentų.
Akimirkos iš festivalio "Be2gether"
Akimirkos iš festivalio „Be2gether“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Be2gether“

Pradiniais organizatorių skaičiavimais, penktadienį jau buvo susirinkę daugiau žmonių nei praėjusiais metais, apytiksliai daugiau nei 6 tūkstančiai. Tikslius duomenis „Be2gether“ organizatoriai ketina pateikti po renginio. Baltarusiams kartu su bilietais buvo išduota daugiau kaip 2 tūkst. vizų – tai keturiskart daugiau nei praėjusiais metais.

Problemų nekilo

Festivalio lankytojų draugiškumas ir disciplina pranoko organizatorių lūkesčius. Apsaugos darbuotojai teigė per visą naktį nematę nė lašo kraujo, nevyko muštynės. Tvarkinga naktimi džiaugėsi ir festivalio organizatoriai. „Incidentų jokių nebuvo. Per sieną niekas nelipo, nebuvo net sulaikytų asmenų“, – sakė G.Klimkevičius. Anot jo, dėl lietaus penktadienį nepavyko įgyvendinti dalies meninės programos, tačiau atlikėjų pasirodymuose netruko žiūrovų ir oro sąlygos nesutrukdė jiems trypti per koncertus.

Penktadienį kurį laiką buvo kliūčių dėl elektros tiekimo, be elektros buvo likusios kelios kavinės, tačiau apsiėjo be rimtesnių trukdžių.

Pasak G.Klimkevičiaus, festivalio datos perkėlimas iš rugpjūčio į birželį pasiteisino dalinai – tam įtakos turėjo ir švietimo reforma bei studentų sesija. „Negalėjome apskaičiuoti, kad mus palies švietimo reforma. Praradome dalį studentų, dalį savanorių, kurie jau buvo atrinkti“, – sakė jis. Festivalyje šiemet dirba apie 300 savanorių.

Festivalio gali ir nebebūti

Nors organizatoriai tikisi galbūt jau kitąmet artimiau bendradarbiauti su baltarusių menininkais, baltarusiškos virtuvės restoranais, tikisi plėtoti festivalį į Latviją ir Kaliningrado sritį, kviesdami atvykti žmones iš ten, tačiau neatmeta galimybės, kad „Be2gether“ kitąmet gali neįvykti dėl asmeninių priežasčių.

„Jaučiame spaudimą iš viešojo informavimo priemonių, kad festivalis neskaidrus, nuolat ieškoma blogo akcento. Pirmais metais bendrai kūrėm festivalį, antrais metais jau buvo užsuktas spaudimas. Jei visiems viskas blogai, jei festivalio nereikia, tai nusipjaukim tą šaką ir neturėkim jo. Nepagrįstas puolimas žeidžia ir trukdo susikoncentruoti į darbą“, – apmaudo neslėpė G.Klimkevičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius