-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, jog anksčiau buvo galima groti pianinu ir rūkyti lėktuvo salone? Ir tai dar ne viskas!

Per visą aviacijos gyvavimo laikotarpį šioje industrijoje įvyko daugybė pokyčių. Pradedant atsiradusia galimybe bilietus skrydžiui nusipirkti internetu, baigiant eksperimentinių skrydžių automatiškai pilotuojamuose lėktuvuose pradžia. Bet kas gi keitėsi lėktuvo viduje? Daugeliui mūsų neteko skristi taip, kaip kadaise buvo įprasta, todėl peržvelkime 10 ryškiausių pokyčių, įvykusių pačiame lėktuve.
 „Polet Airlines“ lėktuve
Lėktuve / Vilniaus oro uosto nuotr.
  1. Miegamoji vieta

Anksčiau ne tik pirmos klasės keleiviai turėdavo galimybę patogiai išsimiegoti – visų didesnių lainerių kėdes buvo galima paversti gultais. Argi gali būti geriau?

  1. Erdvi ekonominė klasė

Esame pripratę, jog keliaujant ekonomine klase vietos bus labai mažai, tačiau taip buvo ne visada. Anksčiau buvo galima jaustis pakankamai laisvai ir nebijoti kaimyno alkūnės.

  1. Restorano maistas

Šiuo atveju kalbame ne tik apie maisto skonį ar kokybę, bet ir apie aptarnavimą. Keleiviams buvo įprasta mėgautis ištaigingais patiekalais, kuriuos patiekdavo šefas, dirbantis lėktuve.

  1. Pramogos

Pramogos skrydžio metu taip pat gerokai pasikeitė. Anksčiau buvo įprasti grupiniai užsiėmimai, pavyzdžiui, stalo žaidimai ar kino filmų seansai. Šiandien pramogos tapo individualesnės, tarkime, dideli lėktuvai turi specialius ekranus, įmontuotus priešais esančiose kėdėse. Dabar kiekvienas keleivis gali pramogas rinktis pagal savo asmeninį skonį.

  1. Rūkymas lėktuvo viduje

Ne taip ir seniai lėktuvuose buvo leidžiama rūkyti. Rūkantiems keleiviams buvo specialios kėdės su mažomis peleninėmis. Ar prisimenate tuos laikus?

VIDEO: What Flying Was Like in the 60s
  1. Gėlės lėktuve

Patikėsite tuo, ar ne, bet kai kuriuose lėktuvuose pirmosios klasės staliukai buvo dekoruojami gyvomis gėlėmis! Pavyzdžiui, „Pan Am 707“ lainerius pristatančiame klipe buvo akcentuojama, kad lėktuvuose nejaučiama vibracija, todėl gėlės gali išlikti ant staliukų per oro sūkuriavimus. Argi ne puikus reklaminis triukas?

  1. Pianinai

Septintojo dešimtmečio pradžioje kompanija „American Airlines“ buvo sukūrusi specialią erdvę pianinui. Taip, pianinui! Visi muzikos mėgėjai galėjo susirinkti kartu ir mėgauti gyvai atliekama muzika. Na, pianinas yra gana didelis daiktas, todėl šiandien jau nebegalime mėgautis gyva muzika lėktuve. O gaila!

  1. Salonai

Kaip minėjome, anksčiau grupinės pramogos lėktuve buvo labai populiarus dalykas. Pirmose klasėse netgi buvo įrengti salonai, kur keleiviai galėdavo leisti laiką kalbėdamiesi, žaisdami, ar kitaip pramogaudami. Šiomis dienomis – svarbiausia yra asmeninė erdvė ir individualiai tau pritaikytos pramogos.

  1. Kokteiliai

Vanduo, limonadai, sultys ar geriausiu atveju – likeris. Štai ką turime dabar. Anksčiau skrydžių palydovai galėdavo paruošti bet kurį tavo mėgstamą kokteilį.

  1. Palydovai... su šortais?

Skrydžių palydovai iš esmės nesikeičia – jie visada elgiasi maloniai ir puikiai atrodo. Vis tik, keičiasi jų uniformos. Ar šiais laikais esate matę skrydžių palydovus su mini šortais? Mes tuo labai abejojame!

P.s. Išties, gaila, kad kai kurių dalykų šiuolaikiniuose lėktuvuose nebėra, o kai kurių geriau niekada ir nebūtų buvę, ar ne? Na, bet nebūkime nostalgiški ir verčiau nekantraukime sulaukti, ką mums ruošia ateitis!

Projekto partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius