Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Australijos policija ieško žmogaus, nušovusio didžiulį krokodilą

Australijos policija ieško žmogaus, nušovusio didžiulį briaunagalvį krokodilą, ir pareigūnai perspėja, kad jo žūtis išprovokuos agresyvesnį jaunesnių rajono krokodilų elgesį.
Krokodilas upėje
Krokodilas upėje

5,2 m ilgio suaugusio patino maita su viena šautine žaizda galvoje Ficrojaus upėje centriniame Kvynslando regione buvo rasta ketvirtadienį, pranešė aplinkos apsaugos departamentas.

„Nelegalu be įgaliojimų ... nugalabyti krokodilą ir policija glaudžiai bendradarbiaus su (Aplinkos apsaugos departamentu), kad surastų atsakingą asmenį“, – nurodė Kvynslando policija.

Pagal valstijos gamtos apsaugos įstatymus, už neteisėtą krokodilo nugalabijimą galima skirti baudą iki 28 383 Australijos dolerių (18 920 eurų).

Incidentas išprovokavo perspėjimus dėl padidėjusios jaunesnių rajono krokodilų agresijos žuvus dominavusiam patinui.

„Žmonėms reikia gerai suvokti, kad šio gyvūno žūtis pakeitė krokodilų populiacijos Ficrojuje pusiausvyrą“, – transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) sakė Aplinkos apsaugos departamento pareigūnas Michaelas Joyce'as.

„Galime tikėtis padidėjusio jaunesnių krokodilų patinų agresyvumo, nes jie varžysis dėl dominuojamos pozicijos, kuri dabar yra laisva, – sakė M.Joyce'as. – Šis krokodilas nemažai laiko skirdavo upės kontrolei ir jaunų gyvūnų upėje kontrolei.“

Pareigūnas pridūrė manantis, kad krokodilas buvo ne problema, o veikiau „svarbi mūsų ekosistemos dalis“.

Briaunagalvių krokodilų labai padaugėjo po to, kai 8-ajame dešimtmetyje jie buvo paskelbti saugoma rūšimi, o pastarojo meto užpuolimai pakurstė debatus dėl jų populiacijos kontrolės.

Šios rūšies ropliai gali užaugti iki 7 m ilgio ir sverti daugiau kaip toną; ji dažni didžiuliame žemyno šiaurės atogrąžų regione. Per metus krokodilai nužudo vidutiniškai po du žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius