TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bendruomenės parko idėja Rokiškyje pamažu virsta realybe

Jau kuris laikas Rokiškio V.Lašo gatvėje sukasi ekskavatoriai, čia prasidėjo parko įrengimo darbai. Bendruomenės parko idėja pamažu virsta realybe.
Parko statybos Rokiškyje
Parko statybos Rokiškyje / R.Kilkaus nuotr.
Temos: 2 Rokiškis Parkas

Kaip pasakoja „Velykalnio“ bendruomenės pirmininkas Stasys Mekšėnas, paruošiamieji darbai prasidėjo kur kas anksčiau.

„Prieš penkerius metus buvome sukvietę į talką 78 žmones, pradėjome kirsti krūmus ir tvarkyti teritoriją. Tuo metu buvo išvežta daugiau nei trys tonos šiukšlių. Po to sekė techninis projektas ir kiti pasiruošimo darbai. Šiuo metu kasamas 0,96 h tvenkinys tvenkinio. Savivaldybė jam įrengti skyrė 20 tūkst. eurų. Turėdami 25 tūkst. sumą paskelbėme konkursą ir sulaukėme pasiūlymų, kurie siekė net 70 tūkst. ar daugiau. Tuomet ne vienas komentavo, kad už tokią sumą tvenkinio niekas mums neiškas. Tai stebino. Galiausiai geriausią kainą pasiūlė ir projektą laimėjo Vilniaus kompanija „Mefaci“. Ji šiuos darbus atliks už 19,999 Eur su PVM. Taigi matote, kaip kartais gali skirtis tos pačios paslaugos kainos“, – pasakoja S.Mekšėnas.

Pasak pašnekovo, jei pavyks išvengti netikėtumų, kasimo darbai turėtų būti baigti iki naujųjų metų. Po to laukia darbai, padalinti į 4 etapus.

„Pirmasis etapas jau vyksta, o antrąjį tikimės pradėti pavasarį. Tai bus pirmojo amfiteatro Rokiškyje formavimas. Amfiteatre, tikimės, sutilps apie 2000 žmonių. Trečiasis etapas – įvairios vaikų žaidimų aikštelės, ekstremalaus sporto parkas ir kitos erdvės. Paskutiniajame etape liks baigiamieji darbai – įvairūs takai, laužavietės, gėlynai, pėsčiųjų tiltas per tvenkinį, 60-ies vietų automobilių aikštelė ir pan.“, – tikina pašnekovas.

S.Mekšėnas, paklaustas, kada gi galime tikėtis naujojo parko, nusijuokia.

„Kai prieš dvidešimt metų pradėjome įrenginėti „Velykalnio“ parką, manęs jau tada daug kas klausė, kada gi bus baigti darbai. Aš nenoriu nieko sakyti ir žadėti, žinoma stengsimės, kad šiuo parku Rokiškio miesto gyventojai ir svečiai galėtų džiaugtis kuo greičiau“, – tikina S.Mekšėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius