Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiausiam JAV švilpikui gresia mirties bausmė dėl klaidingos pavasario prognozės

Garsiausias Amerikos švilpikas gali panorėti grįžti į savo žiemos guolį.
Švilpikai
Švilpikai / „Scanpix“ nuotr.

Panksatonio Filui iškelti „baudžiamieji kaltinimai“ dėl klaidingos ankstyvo pavasario prognozės. Tikima, jog žiema turėtų greitai baigtis, jeigu šis graužikas pamato savo šešėlį, vasario 2-ąją išlindęs iš savo guolio vakarų Pensilvanijoje per kasmetinę ceremoniją, rengiamą nuo XIX amžiaus ir įamžintą filme „Švilpiko diena“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Billas Murray.

Filas šiemet pamatė savo šešėlį, tačiau jo prognozė buvo itin klaidinga.

Astronominis pavasaris prasidėjo trečiadienį, tačiau oro temperatūra didesnėje JAV šiaurės rytų regiono dalyje tebesvyruoja apie minus 1 laipsnį Celsijaus.

Sužvarbę amerikiečiai plūsta Panksatonio Filą socialiniuose tinkluose, o vienas Ohajo prokuroras netgi iškėlė kaltinimus šiam žvėreliui.

„Panksatonio Filas sąmoningai, iš anksto suplanavęs ir apgalvojęs, privertė žmones patikėti, kad pavasaris ateis anksti“, – Ohajo pietvakarinės Batlerio apygardos prokuroras Mike'as Gmoseris (Maikas Gmoseris) rašo visus oficialaus dokumento atributus turinčiame kaltinamajame akte.

M.Gmoseris pažymėjo, jog švilpikas kaltinamas klaidingai išpranašavęs pavasarį, kad tai gali būti laikoma nusižengimu „Ohajo valstijos ramybei ir orumui“.

Prokuroras taip pat sarkastiškai pasiūlė Filui skirti mirties bausmę.

Tačiau toks nuosprendis būtų „labai griežtas“, atsižvelgiant į kaltinimų pobūdį, sakė Paksatonio klubo, kasmet organizuojančio Švilpiko dienos ceremoniją, pirmininkas Billas Deeley.

Pasak B.Deeley, kilusi pasipiktinimo banga verčia nerimauti dėl Panksatonio Filo saugumo, todėl prie jo namų Kalakuto kalvelėje imtasi specialių saugumo priemonių.

„Šalia Filo gyvenamosios vietos yra policijos nuovada, – nurodė jis. – (Pareigūnai) buvo informuoti ir sakė stebėsiantys savo monitorius.“

Švilpikas taip pat turi savo gynėjų. „Laisvę Filui!“ – vienas iš jo šalininkų rašo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Mes su tavim, Filai“, – pridūrė kitas.

Tačiau žiema JAV šiaurės rytuose kol kas dar užsibus, ir jokių pavasario ženklų nematyti. Į šį regioną sekmadienį atslinksianti audra gali priversti iki 20 centimetrų sniego, sakė Nacionalinės orų tarnybos biuro Vilmingtone, Ohajuje, meteorologas Donas Hughes'as.

Užsibuvęs šaltis ir sniegas gali padidinti amerikiečių nusivylimą, juolab, kad pernai kovas Jungtinėse Valstijose buvo šilčiausias per meteorologinių stebėjimų istoriją.

Pasak D.Hughes'o šių metų pavasaris toli gražu nėra šalčiausias, tačiau JAV šiaurės vakaruose vidutinė temperatūra yra apie penkiais laipsniais žemesnė nei įprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius