Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gražioji Vilniaus Kalėdų eglė užkariauja užsieniečių širdis

Vilniaus Kalėdų eglė, balta skraiste šiemet apgaubusi didelę dalį Katedros aikštės, sulaukė ne tik lietuvių ir Lietuvos žiniasklaidos dėmesio. Eglės nuotrauka tapo dienos nuotrauka viename didžiausių Lenkijos naujienų portalų tvn24.pl.
Kalėdų eglė Katedros aikštėje
Kalėdų eglė Katedros aikštėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Elegantiškoji Vilniaus Kalėdų eglė puikuojasi Lenkijos naujienų portale tvn.24.pl kaip dienos nuotrauka. Ji nėra vienintelė dienos nuotraukų galerijoje, tačiau išsiskiria, nes patalpinta pirma ir visi, apsilankę portale, turi galimybę ją pamatyti.

Vilniaus miesto kalėdiniu puošimu jau ne vienerius metus užsiimančios bendrovės „Švenčių studija“ vadovė Jolanta Tūraitė ir pati džiaugiasi – šiemetinė eglė yra kaip tik tokia, kokia norisi džiaugtis ir gėrėtis. Tad nenuostabu, kad ji sulaukia ir užsieniečių dėmesio.

Tarptautinės žiniasklaidos dėmesio sulaukta ir prieš metus, kai Vilnių puošė eglė-namelis, kvietęs užeiti vidun, turėjęs daug langų.

Vienintelis priekaištas, kurį pernai išgirsdavo eglės kūrėjai – ne visi norintieji nepateko į eglės vidų, tiesiog vietos ten buvo per mažai. „Galvojome, kaip žmones sutalpinti, ką padaryti tokio, kad eglė būtų lyg begalinė. Taip ir gimė Dominykui Koncevičiui mintis, kad eglutė savo skara apgobia visus virš jų galvų. Turime dvisluoksnę eglę: viena žalia, tradicinė, o jos skarą kilstelėjome ir ji apgaubė visus. Juk pas mus ir sniego būna mažai, nors šiemet jo turime, to baltumo visada trūksta, ypač per eglės įžiebimo ceremoniją. Norėjosi baltumo, sniego įspūdžio“, – kalbėjo „Švenčių studijos“ direktorė.

Anot J.Tūraitės, Vilniaus kalėdinė eglė jau ne vienerius metus patenka į įvairius reitingus, ją net kopijuoja – štai šiemet graikai ją nukopijavo net neklausę ir pasipuošė savo stendą vienoje tarptautinėje parodoje. „Bet nesureikšminame to, čia irgi savotiškas pastebėjimas, įvertinimas. Ir anksčiau kopijuodavo, gal tik ne taip tiesmukai, motyvų galėdavome rasti“, – kalbėjo Jolanta.

Ji pripažįsta, kad kalėdinės puošybos pasaulyje irgi mados dalykų yra – pasitaiko, kad miestuose pasikartoja tokių pačių motyvų, spalvų, formų, kaip ir audinių, drabužių, dizaino madoje. „Mes kaip visada vėl norime atkreipti dėmesį, kad esame pasaulio dalis, gamtos dalis, todėl vis primename – nekirskite gyvų eglių, jeigu jų būtinai nereikia, jeigu galime panaudoti tai, ką duoda gamta“, – sakė J.Tūraitė, primindama, kad sostinė šiemet vėl turi karkasinę eglę, apkaišytą gyvomis eglių šakomis, atvežtomis nugenėjus medžius miškuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų eglė Katedros aikštėje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų eglė Katedros aikštėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius