-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge už beveik 58 mln. dolerių parduotas rausvasis deimantas

Retas rausvasis deimantas Honkonge parduotas už beveik 58 mln. dolerių (60 mln. eurų) – didžiausią kainą už karatą, kada nors aukcione sumokėtą už bet kokį deimantą ar brangųjį akmenį, pranešė „Sotheby's“.
Rausvasis deimantas „Williamson Pink Star“
Rausvasis deimantas „Williamson Pink Star“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak aukcionus rengiančios bendrovės, už 11,15 karato „Williamson Pink Star“ penktadienį pasiūlyti 453,2 mln. Honkongo dolerių (HK) yra antra aukščiausia kaina kada nors sumokėta už brangakmenį aukcione.

Laimėjęs pasiūlymas, kurį pateikė neatskleidžiamas pirkėjas iš Boka Ratono Floridoje, daugiau nei dukart viršijo apskaičiuotą 21 mln. dolerių (21,6 mln. eurų) brangakmenio pardavimo kainą.

Tai antras pagal dydį rausvasis deimantas, parduotas aukcione. Šie deimantai yra rečiausi brangieji akmenys, kurių paklausa rinkoje – pati didžiausia.

Pasaulio rekordas už rausvąjį deimantą buvo pasiektas 2017 metais, kai akmuo, žinomas kaip „CTF Pink Star“, buvo parduotas Honkonge už 71,2 mln. dolerių (72,9 mln. eurų).

„Williamson Pink Star“ buvo pavadintas pagal kitus du rausvuosius deimantus: rekordininką „CTF Pink Star“ ir „Williamson Stone“ – 23,6 karato deimantą, kurį kaip vestuvių dovaną 1947-aisiais gavo karalienė Elžbieta II.

Jungtinės Karalystės brangiųjų akmenų pardavimo bendrovės „77 Diamonds“ generalinis direktorius Tobiasas Kormindas sakė, jog „pribloškiantis“ sandoris įrodo, jog aukštos kokybės deimantai vis dar gali būti itin brangiai įkainoti nepaisant netvirtos ekonomikos.

„Kietasis turtas, toks kaip pasaulinės klasės deimantai, istoriškai gerai pasirodydavo net ir nestabiliais laikais“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius