Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į labdaros žygį Šilutėje susirinko beveik 400 dalyvių

„Mes ėjome aplink Šilutę, o apėjome aplink Lietuvą“, – sekmadienio vakarą juokavo pėsčiųjų žygio, vykusio Šilutėje, dalyviai. Pėsčiųjų žygis buvo skirtas dar nė dviejų metų neturinčiam Emiliui iš Žemaičių Naumiesčio ir jo šeimai paremti – mažametis serga onkologine liga.
Paramos pėsčiųjų žygio akimirka
Paramos pėsčiųjų žygio akimirka / Mindaugo Černecko nuotr.
Temos: 1 Žygis

Įveikę 21 kilometro atstumą aplink Šilutės miestą ir išmaniuosiuose telefonuose pasitikrinę žygio maršrutą, žygeiviai liko nustebinti – maršruto kontūrai priminė Lietuvos žemėlapį.

Asociacijos „Aktyvi Tauragė“ organizuotas žygis sekmadienį į Šilutę sukvietė 359 žygeivius iš skirtingų Lietuvos miestų, prie žygio organizavimo prisidėjo dar kelios dešimtys žmonių. Jie rūpinosi žygeivių maitinimu, vakare vykusia koncertine programa.

Neatlygintai Šilutės Š.Hojaus dvare žygeiviams koncertavo vietos kolektyvai, svečiai iš Tauragės ir Rusnės.

Renginio metu buvo renkamos aukos sergančio Emilio šeimai. Žygeiviai mokėjo startinį žygio mokestį, o vakare vyko ir aukcionas.

Asociacijos  „Aktyvi Tauragė“ vadovo Sauliaus Bagdono teigimu,  vien renginio dieną buvo paaukota apie 2000 eurų. Be to, negalintys atvykti į žygį aukoti galėjo pervesdami pinigus tiesiai į Emilio sąskaitą.

Jauna naumiestiškių Rasos ir Imanto šeima augina tris vaikus. Du vyresnieji berniukai auga sveiki, o jaunėliui Emiliui neseniai medikai nustatė vėžį. Berniukui jau atlikta operacija, bet ilgas gydymas jo dar laukia ateityje. Šiuo metu vaikas gydomas Kauno klinikose, jam tenka iškęsti chemoterapijos kursą.

Emilio mama negali dirbti, nes nuolat važinėja su sūnumi pas gydytojus, o vieno vyro atlyginimo šeimai neužtenka.

S.Bagdonas įsitikinęs, jog kiekviena šeima lengviau susidorotų su tokiomis negandomis, jei išgirdę onkologinę diagnozę nebijotų prabilti viešai, drąsiau prašytų pagalbos. Tik tada atsiras ir galinčių padėti, mat to, ko negali padaryti tėvai ir seneliai, gali padaryti kaimynai, to, ko negali padaryti kaimynai – gali visas miestas, o to, ko negali visas miestas – gali visa Lietuva.

„Savo žingsniu mes norime pažadinti ir kitus, nes turime vienytis, padėti vienas kitam. Kiek galėsime, tiek padėsime ir Emiliui. Labai padėjo Šilutės žmonės, didelis ačiū jiems už tai, taip ačiū visiems į Šilutę atvykusiems žygeiviams“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius