Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos pareigūnai išardė per policininkų egzaminus sukčiaudavusią gaują

Šiaurės Indijos policija išardė gaują, žadėjusią profesionalius egzaminų laikytojus ir aukštųjų technologijų prietaisus pretendentams, norintiems išlaikyti dviejų dienų egzaminus ir tapti policijos konstebliais, antradienį paskelbė pareigūnai.
Indijos policija
Indijos policija / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Indija Policija

Utar Pradešo specialios paskirties pajėgos pirmadienį ir antradienį didžiuosiuose valstijos miestuose areštavo 23 asmenis, sakė policijos pareigūnas Amitabhas Yashas.

Policija vykdo papildomus reidus ir ieško daugiau žmonių.

Tarp jau areštuotų įtariamųjų yra žmonių, kurie už pinigus eina laikyti egzaminų kitų asmenų vardu, ir jiems atstovaujančių agentų. Policija taip pat konfiskavo mažų prietaisų, skirtų įsidėti į ausį ir per juos klausytis diktuojamų egzamino atsakymų.

Pasak policijos, kai kuriais atvejais sukčiai nufotografuodavo testus ir nusiųsdavo juos žmonėms lauke. Tuomet tie žmonės perduodavo egzamine sėdintiems žmonėms atsakymus.

Pretendentų į konsteblius – žemo rango policijos pareigūnus – egzaminavimas prasidėjo antradienį. Konsteblio darbas yra labai paklausus tarp darbininkų klasės atstovų ir neturtingų indų; šiemet į 42 tūkst. laisvų konsteblio darbo vietų Utar Pradeše pretenduoja daugiau kaip 2,3 mln. žmonių.

Indijoje sukčiavimas per egzaminus mokyklose ir dėl valstybinio sektoriaus darbo vietų yra labai paplitęs, bet pastaraisiais metais pareigūnai stiprino saugumą bandydami mažinti šios problemos mastą. Saugumo kameros egzaminų centruose pasidarė įprastas dalykas, egzaminų dalyviams dažnai draudžiama vilkėti storus drabužius, kuriuose būtų galima slėpti mobiliuosius telefonus ar paruoštukes.

Utar Pradeše šiemet daugiau kaip 1 mln. moksleivių praleido porą svarbių mokyklinių egzaminų, pareigūnams paskelbus, kad valstijos vyriausybė suformavo specialios paskirties pajėgas ir žvalgybos padalinį egzaminams stebėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius