Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš karvių šlapimo pagamino „kolą“

Induistai teigia iš šventų karvių šlapimo pagaminę kolos skonio gėrimą. Milijonai tikinčiųjų laukia, kol naujasis gėrimas bus patikrintas laboratorijoje ir pasirodys parduotuvių lentynose.
Karvė
Karvė / Photos.com

Viena garsiausių induistų grupių Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) sukurtą gėrimą pavadino Gau Jal (Karvės vanduo). Jie tikisi, kad vartotojai jį priims kaip „sveiką“ alternatyvą tokiems gėrimams, kaip „Coca-cola“ ar „Pepsi“.

Dauguma induistų tiki šių gyvūnų išskyrų teikiama nauda ir prideda jaučių šlapimo ar net išmatų į gėrimus bei prieskonius, tikėdami, kad tai gerina sveikatą.

„Mes karvės šlapimą vadiname karvės vandeniu, kadangi jis gydo ligas. Mes išradome nealkoholinį gėrimą, kurio pagrindą sudaro karvės vanduo. Nusiuntėme jį į Lucknowo laboratoriją tyrimams“, – sakė RSS atstovas Om Prakash. Jo vadovaujama komanda šiuo metu rūpinasi įpakavimu, rinkodara bei laikymo sąlygomis, mat karštą vasarą laikant parduotuvių lentynose jo kvapas gali atstumti pirkėjus, rašo Telegraph.co.uk.

„Tai sukels revoliuciją. Karvės šlapimo, kaip stipraus vaisto, paklausa kasdien auga. O kai jis bus parduodamas parduotuvėse kaip atšaldytas gėrimas, paklausa išsyk šoktels. Tai įrodys ir patvirtins, kokios svarbios yra karvės Indijos kultūroje“, – tikino Om Prakash.

Induistams karvės yra šventas gyvūnas. Dauguma induistų tiki šių gyvūnų išskyrų teikiama nauda ir prideda jaučių šlapimo ar net išmatų į gėrimus bei prieskonius, tikėdami, kad tai gerina sveikatą.

Kai kuriose Indijos valstijose karvių mėšlas bei šlapimas parduodami pieninėse, šalia pieno ir jogurto. Karvių šlapimas kaip sudedamoji dalis naudojama net gaminant košę, dantų pastą ar energetinius gėrimus. Teigiama, kad karvių šlapimas teikia naudą kepenims, yra naudingas sergantiems diabetu ar net vėžiu. Be to, induistai tiki, kad karvių šlapimas turi dezinfekavimo savybių, o šių gyvūnų mėšlu dalyje Indijos kaimų padengtos grindys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius