-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija sugrąžino Prancūzijai pavogtą Banksy darbą

Prancūzija antradienį atgavo menininko Banksy kūrinį, skirtą pagerbti 2015 metų lapkritį Paryžiuje įvykdytų teroro atakų aukoms, kuris buvo rastas Italijoje.
Durys su meno kūriniu buvo išpjautos ir pavogtos praėjusių metų sausį iš koncertų rūmų „Bataclan“.
Durys su meno kūriniu buvo išpjautos ir pavogtos praėjusių metų sausį iš koncertų rūmų „Bataclan“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gedinčią mergaitę vaizduojantis grafitis buvo nupieštas ant Paryžiaus koncertų rūmų „Bataclan“ evakuacijos išėjimo durų. Šiuos rūmuose beveik prieš penkerius metus grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistai nužudė 90 žmonių.

Durų plokštė su Banksy piešiniu buvo rasta praėjusį mėnesį viename apleistame ūkio pastate Italijos rytiniame Abrucų regione,

Abrucų sostinės Akvilos vyriausiasis prokuroras ir Italijos policijos vadovas, atsakingas už kultūros paveldą, perdavė darbą Prancūzijos ambasadoriui Christianui Masset per Bastilijos paėmimo dienos ceremoniją.

Šis darbas bus eksponuojamas Prancūzijos ambasadoje, o vėliau antradienį išsiųstas į Prancūziją.

Itin savitu stiliumi, nepagarbiu humoru pasižyminčių ir susimąstyti skatinančių Banksy kūrinių buvo rasta ant sienų, pastatų ir tiltų nuo Vakarų Kranto iki Naujojo Orleano, nuniokoto uragano „Katrina“.

Kai kurie jų aukcionuose buvo parduoti už daugiau kaip 1 mln. JAV dolerių.

Vagystę užfiksavo kameros

Stebėjimo kamerų užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip gobtuvais galvas prisidengę vagys išpjauna paveikslą iš koncertų rūmų „Bataclan“ metalinių durų.

Praėjusį mėnesį dėl šios vagystės Prancūzijoje buvo suimti šeši asmenys. Dviem iš jų buvo pareikšti kaltinimai dėl organizuoto apiplėšimo, o dar keturi buvo apkaltinti vogtų daiktų laikymu.

Vienas labiausiai pasaulyje šiuo laiku vertinamas šiuolaikinis menininkas Banksy savo darbais atkreipia dėmesį į tokias socialines problemas kaip migracija ir rasizmas.

Pastarosiomis savaitėmis jo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ buvo paskelbtas piešinys, kuriame prie rėmelio su juodaodžio atvaizdu padėta žvakė padega kabančią JAV vėliavą. Šis paveikslas buvo skirtas afroamerikiečiui George'ui Floydui, kurio mirtis dėl šiurkščių policininkų veiksmų jį areštuojant sukėlė protestus visoje šalyje.

Jis paskelbė ir kitą piešinį, kuriame žmonės griauna statulą, nes po G.Floydo mirties protestuotojai JAV ir Europoje nusitaikė į paminklus, skirtus vergų turėjusioms istorinėms figūroms ar kolonistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius