Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijoje pavogtos Jono Pauliaus II ir lenkų kunigo J.Popieluszko relikvijos

Šiaurės Italijoje iš vienos bažnyčios buvo pavogtos popiežiaus Jono Pauliaus II ir Lenkijos judėjimo „Solidarumas“ įžymybe tapusio palaimintojo Jerzy Popieluszko relikvijos, ketvirtadienį pranešė lenkų visuomeninis radijas.
Popiežius Jonas Paulius II 1999-aisiais
Popiežius Jonas Paulius II 1999-aisiais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Popiežiaus kraujo ir kapeliono kaulų relikvijos buvo pavogtos iš Montekastelo šventovės Tinjalėje, netoli Brešos, sakė bažnyčios pareigūnai.

Italų kunigas Giuseppe Mattanza kreipėsi į visuomenę, prašydamas grąžinti pavogtas šventenybes anonimiškai, ir perspėjo kad jos buvo sukataloguotos, todėl vagims parduoti jų nepavyks.

Karolis Wojtyla gimė 1920 metais netoli Krokuvos, pietinėje Lenkijoje. 1978 metų spalio 16 dieną jis buvo išrinktas Katalikų Bažnyčios vadovu ir pasirinko Jono Pauliaus II vardą.

Manoma, kad pradžią Solidarumo judėjimui komunistinėje Lenkijoje davė 1979 metų Jono Pauliaus II pirmoji popiežiškoji kelionė į šią šalį. 2005 metais miręs popiežius po devynerių metų buvo paskelbtas šventuoju.

J.Popieluszko, Solidarumo judėjimo kapelionas, tapo vilties simboliu, kai Lenkijos prokomunistinis režimas susidorojo su šalies prodemokratiška opozicija ir įvedė karo padėtį 1981 metų gruodį.

1984 metų spalio 19 d. iš Bydgoščio į Varšuvą grįžtantį kapelioną pagrobė trys slaptosios policijos pareigūnai ir vėliau nužudė.

2010 metais Romos Katalikų Bažnyčia beatifikavo J.Popieluszko ir paskelbė kankiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius