Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jackie Kennedy laikrodis aukcione nupirktas beveik už 380 tūkst. dolerių

Buvusios JAV pirmosios ponios Jacqueline Kennedy išgraviruotas auksinis „Cartier“ laikrodis ir atsidėkojant jos padovanotas paveikslas trečiadienį aukcione Niujorke buvo parduoti už 379 500 dolerių (341,5 tūkst. eurų), pranešė „Christie's“.
Jackie Kennedy laikrodis
Jackie Kennedy laikrodis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tank“ laikrodį J.Kennedy 1963 metų vasarį padovanojo jos svainis kunigaikštis Stanislawas Radziwillas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jackie Kennedy laikrodis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jackie Kennedy laikrodis

Ši dovana turėjo tapti atminimu apie 50 mylių (80 km) žygį Palm Biče, kurį, norėdamas paskatinti amerikiečius judėti, rėmė buvęs tuometis prezidentas Johnas F.Kennedy.

Laikrodžio nugarėlėje išgraviruota: „Nuo Staso – Jackie, vasario 23-ioji. 1963-ieji. Nuo 2:05 iki 21:35“. Įraše nurodytas 19,5 val. trukusio žygio starto ir finišo laikas.

Atsidėkodama pirmoji ponia padovanojo S.Radziwillui savo nutapytą paveikslą, vaizduojanti kunigaikštį ir Chucką Spaldingą, artimą prezidento draugą. Užrašas ant paveikslo skelbia: „Vasario 23-ioji, 1963-ieji. Nuo 2:05 iki 21:35/ Nuo Jackie – Stasui, su meile ir susižavėjimu.“

J.Kennedy būdavo dažnai nufotografuojama su šiuo laikrodžiu. Už jį ir paveikslą tikėtasi gauti 60–120 tūkst. dolerių, bet jis jau po trijų minučių buvo nupirktas už daug didesnę kainą, pranešė aukcionas. Nurodoma, kad buvo pateikta keliolika individualių pasiūlymų.

„Per 20 metų, kai pardavinėju laikrodžius, niekada nemačiau tokio susijaudinimo“, – prieš aukcioną naujienų agentūrai AFP sakė „Christie's“ laikrodžių padalinio tarptautinis vadovas Johnas Reardonas.

Daugelyje garsiausių jos nuotraukų atvaizdo kamputyje ant jos riešo galima pamatyti šį „Cartier Tank“.

„Daugelyje garsiausių jos nuotraukų atvaizdo kamputyje ant jos riešo galima pamatyti šį „Cartier Tank“, – sakė jis.

Pirkėjo tapatybė kol kas neatskleista, bet J.Reardonas sakė, kad galimybe įsigyti „ir ant riešo užsisegti Kameloto dalelę“ domėjosi potencialūs pirkėjai iš Azijos, Europos ir Jungtinių Valstijų.

Daugiau kaip 50 metų senumo laikrodžio būklę J.Reardonas pavadino „nepaprasta, atsižvelgiant į amžių“. Jis pridūrė, kad jo dirželis yra tas pats, kurį daug metų nešiojo J.Kennedy.

J.Kennedy yra viena populiariausių Amerikos pirmųjų ponių, prisimenama dėl savo stiliaus, elegancijos ir rafinuoto būdo. Po vyro nužudymo 1963 metais ji pasinėrė į gedulą, bet vėliau ištekėjo už graikų laivybos magnato Aristotelio Onasio.

Ji mirė 1994 metais Manhatane, būdama 64-erių.

S.Radziwillas buvo garsios lietuvių ir lenkų aristokratų Radvilų giminės palikuonis, politinis emigrantas ir diplomatas. Antrojo pasaulinio karo pradžioje jis kovėsi su naciais, įsiveržusiais į Lenkiją, bet pasipriešinimui žlugus pasitraukė į užsienį. Vėliau jis vedė Jackie seserį Lee.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius