Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV oro pajėgų bazė jau pasiruošusi padėti vaikams sekti Kalėdų Senelio kelionę

Nepaisant JAV federalinių įstaigų dalinio uždarymo dėl nepatvirtino laikinojo biudžeto projekto, Amerikos ir viso pasaulio vaikai ir toliau galės gauti Kolorado karinės bazės informaciją apie Kalėdų Senelio keliones kalėdinę naktį, pirmadienį pranešė britų laikraštis „The Independent“.   
JAV oro pajėgų bazė jau pasiruošusi padėti vaikams sekti Kalėdų Senelio kelionę
JAV oro pajėgų bazė jau pasiruošusi padėti vaikams sekti Kalėdų Senelio kelionę / „Scanpix“/AP nuotr.

Amerikiečių kariškiai patvirtino, kad tradiciją padės išsaugoti 1,5 tūkst. savanorių.

Jau daugiau nei pusę amžiaus Šiaurės Amerikos oro erdvės gynybos vadavietė (NORAD) gruodžio 24-ąją neva palydovais seka Kalėdų Senelio keliones dangumi ir žeme elnių traukiamomis rogėmis aplink Žemę. Jo judėjimą galima stebėti internetu arba atsisiuntus specialią programėlę į išmanųjį telefoną.

Kariai ir savanoriai gruodžio 24 dienos vakarą susirinks Petersono oro pajėgų bazėje, Kolorade, ir atsakinės į skambučius vaikams, norintiems sužinoti, kur tuo metu jis yra.

„Mes naudojame visame pasaulyje esančias radiolokacines sistemas ir palydovines nuotraukas. Be to, visame pasaulyje turime kamerų, kad galėtume sekti Kalėdų Senelį.

Mes taip pat naudojame naikintuvus, lydėdami Kalėdų Senelį“, – sakė majoras Toddas Wolteris.

Tradicija sekti Kalėdų Senelio kalėdinę kelionę JAV ir Kanadoje atsirado 1955 metais, kai Kalėdų Senelio laukiantys vaikai netyčia paskambino į NORD centrą Kolorado Springse, surinkę vietos laikraštyje paskelbtą neteisingą telefono numerį.

Tą vakarą budėjęs oro pajėgų pulkininkas nepadėjo ragelio, o nurodė operatoriams stebėti Kalėdų Senelio buvimo vietą ir apie ją pranešti kiekvienam šiuo numeriu paskambinusiam vaikui.

Kai kurie prisiskambinę vaikai kariškių ne tik klausinėja apie Senelį, bet ir perduoda jam savo pageidavimų sąrašus, sakė viena savanorių naujienų agentūrai „Associated Press“.

„Tai iš tiesų kuria Kalėdų dvasią“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius