Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kanados paplūdimyje rastas butelis su 107 metų senumo laišku

Kanadoje, Tofino apskrities paplūdimyje, kanadietis aptiko butelį, kurio viduje buvo susuktas laiškas. Paaiškėjo, kad tai vienas seniausių tokių laiškų – raštelyje įrašyti 1906 metai. Apie tai praneša Didžiosios Britanijos dienraštis „Metro“.
Kanados kraštovaizdis
Kanados kraštovaizdis / Jaunimo kelionių nuotr.

Vyras viename Tofino apskrities paplūdimių rado butelį su laišku. Jį galima laikyti pačiu seniausiu iš kada nors rastų. Raštelis, esantis butelyje, pasirašytas 1906 m. (nuotraukos).

Steve'as Thurberis iš Courtanajaus, šį butelį rado įlankoje po audros smėlyje – toje vietoje, kurioje neseniai buvo atliekami kasinėjimai.

Steve'as atsisakė atidaryti butelį. Tačiau per stiklą galima įžiūrėti raštelio fragmentą. Jis pasirašytas 1906 m. rugsėjo 29 d. Laišką pasirašė Earlas Willardas. Jis plaukė iš San Francisko į Belingemą laivu „Rainier“. Laiške Earlas nurodo ir savo adresą. Tame pastate šiuo metu įsikūręs geležinkelių muziejus.

2012 m. škotas žvejys Andrew rado 97-erių metų senumo butelį su laišku. Tuomet šis radinys Guinnesso rekordų knygoje užregistruotas kaip „seniausia žinutė butelyje“. Tačiau dabar šis laiškas įgijo rimtą konkurentą. Beliko formalumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius