Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karalienės Mortos mokyklos kieme – galimybė sužinoti, kaip lydosi metalas ir kodėl negalima kišti pirštų į rozetę

Karalienės Mortos mokykla surengė Gamtos mokslų mugę, kurioje ir vaikai, ir jų tėvai galėjo pasodinti savo augalą, pamatyti nematytų gyvūnų, pasivaišinti azote šaldytais bananais ir sausainiais. Tai pirmas toks renginys šioje mokykloje.
Gamtos mokslų mugės metu
Gamtos mokslų mugės metu / Alantos Šavru nuotr.

Karalienės Mortos mokyklos kiemas Vilniuje ketvirtadienį buvo pilnas klegesio ir šurmulio. Organizatoriams surengti Gamtos mokslų mugę idėja kilo iš noro sugriauti mitą, kad tokie mokslai kaip matematika, fizika, biologija ar chemija yra sunkūs ir neįdomūs.

Renginio metu vaikai ir jų tėvai galėjo pamatyti įvairių rūšių gyvūnų bei sužinoti apie juos įdomių faktų. Taip pat renginyje buvo galima pasodinti savo augalą, kurį kiekvienas renginio dalyvis vėliau pasiėmė namo. Vaikai buvo sužavėti ir jaunųjų fizikų pasirodymu, kurie pasakojo apie įvairias azoto galimybes, demonstravo, kaip lydosi metalas bei kodėl negalima kišti pirštų į rozetę, vaišino azotu šaldytais bananais ir sausainiais. Vaikų laukė ir mažieji LEGO robotukai.

Renginio vinimi tapo „Vaikystės Sodo“ vaikų ir jų tėvų rengti projektai bei jų pristatymas. Šeimos pademonstravo, kaip pasigaminti spjaudyklę, tuo pačiu paaiškindami jos aerodinamiką, taip pat kaip veikia Archimedo sverto dėsnis, kaip pasigaminti mini vulkaną ar geizerį, kokie yra gėlo, šalto ir sūraus vandens skirtumai, kaip išgaunami skirtingi garsai ir kokios yra skirtingo tankio skysčių subtilybės.

Nors projektuose buvo pakankamai sudėtingų gamtamokslinių dėsnių, tačiau jie buvo pateikti taip įdomiai ir paprastai, kad susidomėjo tiek patys mažiausieji, vos kelių metų sulaukę renginio dalyviai, tiek jų tėvai ir seneliai.

Kadangi Gamtos mokslų mugė sulaukė didelio susidomėjimo, organizatoriai sako, jog šis renginys taps kasmetine Karalienės Mortos mokyklos tradicija.

Karalienės Mortos mokykla – tai ikimokyklinio švietimo institucijų tinklo „Vaikystės Sodas“ įstaiga. Šios mokyklos steigėja, edukologijos mokslų daktarė Austėja Landsbergienė pastebi, kad didžioji dalis vaikų eidami į pirmąją klasę dega ryžtu ir entuziazmu mokytis, tačiau dažnai šiuos jausmus pakeičia nuobodulys, erzelis ir nenoras eiti į mokyklą. Todėl, A.Landsbergienės teigimu, itin svarbu vaikams mokslą pateikti įdomiai ir smagiai, kad nuo pat pirmos klasės vaikas nesikankintų, o mėgautųsi mokslu, jam tai būtų ne prievolė, o tikrai smagus ir įdomus užsiėmimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius