-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias klaidas darome, rinkdamiesi naują šaldytuvą?

Jei jūsų šaldytuvas pradėjo skleisti keistokus garsus, kurių seniau nebuvo, jei maisto produktai genda greičiau nei įprastai ar po šaldytuvu vis randate vandens balutes, tai įspėjamieji ženklai, kad jūsų šaldytuvas pradeda gesti. Vasaros karščių neatlaiko dažnas ir dar pakankamai geros būklės šaldytuvas, todėl didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt specialistai teigia, kad būtent šiltuoju metų laiku nuperkama daugiausiai šaldytuvų bei šaldiklių.
Šaldytuvas
Šaldytuvas / Shutterstock nuotr.

Kita vertus, kai šaldytuvas perkamas skubotai ir visko iki galo neapgalvojus, padaroma išties daug klaidų, kurios neleis džiaugtis nauju pirkiniu. Kaip šių klaidų išvengti, pataria Pigu.lt specialistai.

1. Stengiamasi apsilankyti visose buitinės technikos parduotuvėse

Lyginti kainas – išties racionalus žingsnis, juk visai nesinori, po kurio laiko išsiaiškinti, kad to paties modelio ir dydžio šaldytuvas kitoje parduotuvėje kainuoja pigiau. Visgi, į naujo šaldytuvo „medžioklę“ reiktų leistis atsargiai. Kyla klausimas, kodėl? Šiuo metu šaldytuvų gamintojų ir modelių yra išties daug, todėl jau po dviejų apsilankymų buitinės technikos parduotuvėse, visa gauta informacija pradeda maišytis ir painiotis, todėl atsirinkti, kas yra kas, tampa sudėtinga. Tad specialistai rekomenduoja iš pradžių įvertinti šeimos finansines galimybes ir pasirinkti parduotuves, kurios gali pasiūlyti didesnį šaldytuvų asortimentą. Kita vertus, reiktų atminti, kad gyvename XXI a. ir šiandien internetu galima įsigyti praktiškai viską. Šaldytuvas nėra išimtis. Be to, virtualioje erdvėje buitinė technika kainuoja pigiau. Visgi, jei nenorite pirkti pakankamai brangaus pirkinio jo neapžiūrėję, elektroninėse parduotuvėse galite palyginti skirtingų gamintojų, modelių bei parametrų šaldytuvo modelius.

2. Kaina – svarbiausias kriterijus

Išties paradoksalu, kad naujam šaldytuvui skirta pinigų suma nesiekia nė pusės tiek, kiek kainuoja jų išmanieji telefonai.

Labai daug pirkėjų net nesvarsto galimybės įsigyti brangesnį gerai žinomų gamintojų šaldytuvą, nes jo kaina atrodo gerokai per didelė. Šią klaidą labai dažnai daro jaunos šeimos, kurios neįvertina, kad šis buities prietaisas bus naudojamas kiekvieną dieną ir tarnaus bent penkerius metus. Išties paradoksalu, kad naujam šaldytuvui skirta pinigų suma nesiekia nė pusės tiek, kiek kainuoja jų išmanieji telefonai. Specialistai primena, kad šaldytuvas nėra vienos dienos pirkinys, tai ilgalaikė investicija į gyvenimo patogumą. Apžiūrint šaldytuvus savarankiškai, labai dažnai sunku suprasti, kodėl panašaus dydžio ir energinės klasės šaldytuvų kaina gana ženkliai skiriasi. Yra labai daug smulkmenų, kurios lemia šaldytuvo kainą – naudojamos žaliavos, technologijos ar šiuolaikiškas dizainas. Tad, prieš perkant naują šaldytuvą, išties vertėtų pasikonsultuoti su specialistais. Be to, vertėtų atminti, kad daugelis parduotuvių suteikia galimybę buitinę techniką įsigyti lizingu, kuris dabar dažnai yra siūlomas be pabrangimo ir nėra jokių sutarties sudarymo mokesčių. Tad atminkite, kad posakis – kaina atitinka kokybę, nėra iš piršto laužtas.

3. Perkama paskubomis

Žinoma, kai maisto produktai genda ir pradeda skleisti nemalonų kvapą, mažiausiai norisi ieškoti informacijos apie vieno ar kito šaldytuvo modelio privalumus bei trūkumus, tačiau pirkti paskubomis, pasikliaujant nuojauta ar pažįstamų nuomone, išties nederėtų. Šaldytuvas yra rečiausiai keičiamas buitinės technikos prietaisas, todėl pasitikėti ne specialistų nuomone išties nėra labai protinga. Profesionalui išdėstę savo lūkesčius ir keliamus reikalavimus naujam šaldytuvui, gausite naudingų patarimų, kurie leis pasirinkti optimaliausiai jūsų poreikius atitinkantį šaldytuvo modelį.

4. Nemato bendro virtuvės vaizdo

Virtuvė – tai namų erdvė, kuri privalo būti funkcionali ir ergonomiška, priešingu atveju ji taps jūsų asmeniniu košmaru.

Naujakuriai, kurie nusprendė visus naujųjų namų įrengimo darbus patikėti dizaineriams, paprastai šaldytuvą renkasi pagal tai, kiek jam yra numatyta vietos. Išties viską reiktų daryti priešingai – išsirinkti pageidaujamo dydžio šaldytuvą, kuris atitiktų jūsų poreikius, ir tik tada pradėti projektuoti virtuvės baldus. Beje, ši taisyklė galioja ne tik šaldytuvui, bet ir visiems stacionariems virtuvės buitinės technikos prietaisams. Atminkite, kad per mažas ir visada perkrautas šaldytuvas gali erzinti ir kelti nepasitenkinimą, kai kiekvieną kartą, grįžus iš parduotuvės, teks spręsti galvosūkį, kaip sutalpinti visus pirkinius. Virtuvė – tai namų erdvė, kuri privalo būti funkcionali ir ergonomiška, priešingu atveju ji taps jūsų asmeniniu košmaru. Tuo atveju, jei namus įrenginėjate patys, būtina iš anksto apsispręsti, kokios spalvos bus šaldytuvas ir virtuvės baldai. Jei šie du komponentai nederės tarpusavyje, interjero harmonijos nepavysk pasiekti.

5. Netinkama šaldytuvo priežiūra

Įsigijote naują šaldytuvą, tačiau jis nė iš tolo neprimena to, kokio norėjote? Tokiu atveju nuoširdžiai savęs paklauskite ar atidžiai klausėtės specialistų patarimų, ar pamenate, kad šaldytuve, kuris neturi bešerkšnės šaldymo sistemos, negalima taip dėti maisto produktų, kad šie liestųsi prie galinės šaldytuvo sienelės, nes jie pradės drėkti? Jei gauta naudinga informacija per vieną ausį įėjo, o per kitą išėjo, nepulkite kaltinti naujo pirkinio, tiesiog nepatingėkite atsiversti šaldytuvo naudojimo instrukcijos. Ten rasite visą būtiną informaciją apie šaldytuvo priežiūrą.

Turbūt pats paprasčiausias ir teisingiausias kelias tinkamai išsirinkti naująjį šaldytuvą – įvertinti svarbiausius pasirinkimo kriterijus ir atsakyti sau į klausimą, kas jums nepatiko jūsų senajame šaldytuve. Šiomis įžvalgomis visada galite pasidalinti su specialistais, kurie jums padės apsispręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius