Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritikuojant vyskupams Filipinuose iš prekybos išimti popiežiaus vizitui skirti marškinėliai

Didžiausias Filipinų transliuotojas pirmadienį iš savo parduotuvių atšaukė suvenyrinius trikotažinius marškinėlius, skirtus būsimam popiežiaus vizitui, nes katalikų vyskupai pasipiktino ant tų marškinėlių užrašytais žodžiais „Jokios religijos“.
Popiežiaus vizito akimirka
Popiežiaus vizito akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Popiežius Pranciškus, kuris buvo giriamas dėl nusiteikimo reformoms, ryšium su seniai ginčus keliančiais pakartotinių santuokų, skyrybų ir homoseksualumo klausimais, šioje itin katalikiškoje šalyje lankysis sausio mėnesį.

Ant televizijos ABS-CBN pagamintų marškinėlių buvo užrašyta „Jokios rasės. Jokios religijos. Priimu įvairovę“. Jie buvo pardavinėjami su paskyra #PopeTYSM, kuris tagalų kalba reiškia „Ačiū už užuojautą“.

Nors ir pripažino, kad tuo pareiškimu buvo siekiama perteikti Pranciškaus „atvirumą“, arkivyskupas Socrates Villegasas, Filipinų katalikų vyskupų konferencijos pirmininkas, sakė, kad ta žinia yra klaidinanti.

„Raginame savo tikinčiuosius katalikus nepatronuoti dalykų su klaidinančiomis žinutėmis ir pareiškimais“, – sakė jis.

Kiti transliuotojo marškinėliai, su užrašais „Kas aš, kad teisčiau?“, „Ačiū už užuojautą“ ir „Mažiau kalbėk, daugiau veik“, vis dar pardavinėjami.

„(Pranciškus) niekada nesakė ir nemokė, kad religija ir rasė nesvarbu, nes jos neabejotinai svarbios. Problema yra tai, ką savanaudiški, nedosnūs ir kritikuoti greiti žmonės daro su religija ir rase“, – sakė S.Villegasas.

ABS-CBN atsiprašė ir atšaukė tuos marškinėlius iš savo bei prekybos partnerių parduotuvių.

Kiti transliuotojo marškinėliai, su užrašais „Kas aš, kad teisčiau?“, „Ačiū už užuojautą“ ir „Mažiau kalbėk, daugiau veik“, vis dar pardavinėjami.

Popiežius Pranciškus į Manilą atvyks sausio 15-ąją, keturių dienų vizito, kurio metu susitiks su prezidentu Benigno Aquino (Beninju Akinu), guos nuo supertaifūno „Haiyan“ nukentėjusius žmones centrinėje Leitės saloje ir dalyvaujant milijonams aukos mišias didžiausiame sostinės parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius