Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monarcho profesija moksliškai pripažinta pavojinga gyvybei

Smurtinės mirties tikimybė tarp monarchų yra keturis kartus didesnė nei tarp kareivių, tarnaujančių aktyvių karo veiksmų zonose, rašo naujienų svetainė dailymail.co.uk.
Karūna
Karūna / Karolio Kavolėlio nuotr.
Temos: 1 Profesija

Tokią išvadą padarė britų kriminologas Manuelis Eisneris, išnagrinėjęs daugiau kaip pusantro tūkstančio Europos karalių gyvenimą ir mirtį.

Tyrėjo darbas bus paskelbtas žurnale „The British Journal of Criminology“, o trumpai jo esmė išdėstyta Kembridžo universiteto pranešime spaudai.

Autorius surinko duomenis apie 1 513 Europos monarchų, gyvenusių laikotarpiu nuo 600 iki 1 800 metų. Pasirodo, kad ne savo mirtimi mirė penktadalis jų.

Palyginti su vidutiniu Europos karaliumi, Meksikos Siudad Chuareso miesto, kur didžiausias skaičius nužudymų pasaulyje, gyventojai 200 kartų daugiau turi galimybių numirti natūralia mirtimi.

Pavienėse šalyse kai kuriais laikotarpiais monarcho profesija buvo itin pavojinga – štai Škotijoje laikotarpiu nuo 889 iki 1 094 metų buvo nužudyti 15 iš 17 valdovų. Nortumberlendo grafystėje Anglijos šiaurės rytuose VIII amžiuje smurtine mirtimi mirė 14 iš 15 karalių.

Kalbant ne apie darbą, o apie poilsį, pavojingiausiu aktyviu laisvo laiko leidimo būdu 2008 metais buvo pripažintas snieglenčių sportas.

Šios sporto rūšies mėgėjai sudaro 26 proc. visų poilsiautojų, kuriems prireikia skubios medicinos pagalbos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius