Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA palydovai prie Merkurijaus užfiksavo mįslingą planetos dydžio objektą

Gruodžio 1 dieną vykusio Saulės žybsnio metu NASA palydovui „STEREO A“ pavyko užfiksuoti mįslingą objektą greta Merkurijaus. Tokį pat objektą užfiksavo ir „STEREO B“ palydovas, buvęs kitoje planetos orbitos pusėje.
Greta Merkurijaus užfiksuotas neįprastas objektas.
Greta Merkurijaus užfiksuotas neįprastas objektas. / Kadras iš „YouTube“

NASA palydovai užfiksavo vaizdą, kai Saulės žybsnio metu iš šviesulio vainiko išsviesta plazma pasiekė Merkurijų.

Saulės žybsniai – galingi sprogimai Saulės paviršiuje, kurie į kosminę erdvę paleidžia didžiulį elektromagnetinių dalelių srautą, vadinamą saulės vėju. Kai toks pasiekia Žemę, su magnetiniu lauku susidūrusios saulės vėjo dalelės poliariniuose regionuose sukuria pašvaisčių švytėjimą.

Po vieno iš tokių galingų sprogimų Saulėje išsviesta plazma greta Merkurijaus netikėtai apšvietė regimą objektą. Sąmokslo teorijų mėgėjai švystelėjusioje dėmėje sugebėjo įžvelgti erdvėlaivio kontūrus – kampuotą darinį, kurį neva sudaro du sujungti objektai.

Mįslingi vaizdai, kuriuos užfiksavo heliosferą stebintys „H1-1A“ įrenginiai, sumontuoti palydovuose „STEREO“, publikuoti JAV Karinių pajėgų padalinio SECCHI tinklalapyje.

Palydovai–dvyniai „STEREO“ buvo paleisti 2006 metų spalio 26 dieną. Jie skrieja aplink Saulę ir renka duomenis apie šviesulio paviršių ir aktyvumą. Abu palydovai yra ir mokslininkus apie Saulės žybsnius įspėjančios sistemos dalis.

Neatpažintas objektas greta Merkurijaus buvo užfiksuotas šių metų gruodžio 1 dieną. Vaizdo siužetas sudarytas iš 36 kadrų, užfiksuotų per 24 valandas.

JAV Karinio laivyno tyrimų laboratorijos vadovas Russas Howardas ir antžeminių sistemų inžinierius Nathanas Richas mano, kad šis objektas gali būti Saulę stebinčios įrangos vizualinis „aidas, šešėlis“. Kitaip sakant, palydovų užfiksuota ryški dėmė yra vieta, kurioje Merkurijus buvo viena diena anksčiau.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

VIDEO: Amazing huge cloaked UFO next to Mercury MUST SEE!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius