TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nematytas renginys Vilniuje: „Šv. Stotyje“ – nepriklausomas Kalėdų miestelis

Šį savaitgalį į Lietuvą ir Vilnių atkeliauja Kalėdos – prasideda šventinis laikotarpis. Jo pradžia paskutinę rudens dieną paskelbta Vilniaus geležinkelio stotyje, kur įžiebta eglė, skambėjo muzika, o kalėdinis miestelis įsikūrė ant geležinkelio bėgių. „Šv. Stotis“ – tokį pavadinimą gavo šis nepriklausomas Kalėdų miestelis.
Kitokios Kalėdos ant geležinkelio bėgių – Šv. Stotis
Kitokios Kalėdos ant geležinkelio bėgių – Šv. Stotis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kalėdinė karštligė prasideda. Prezidentė įžiebė pirmąją Kalėdų eglę, pradėjo Knygų Kalėdas, startuoja ir kiti kalėdiniai renginiai.

Apie didžiųjų miestų Kalėdų eglių įžiebimą skaitykite čia: Didieji Lietuvos miestai Kalėdų egles įžiebs vieną dieną – paskutinis bus Vilnius

Tai pirmą kartą organizuojamas renginys, tačiau pasisemti patirties panašiai veiklai jo organizatoriai tikrai turėjo kur. Kaip patys sako, visų pirma – Berlyne. „Mes konceptą pasiskolinome iš Berlyno, kur kiekvienais metais vyksta alternatyvus Kalėdų miestelis, alternatyvi Kalėdų mugė. Iš esmės tai projektas, labiausiai orientuotas į jaunus žmones, gal kažkiek labiau į ateitį nei į tradiciją“, – pristatydamas šį projektą kalbėjo vienas alternatyvaus nepriklausomo Kalėdų miestelio iniciatorių Dominykas Čečkauskas.

Stoties rajonas nusiteikęs permainoms, vasarą pristatyta vizija, kuo Geležinkelio stotis ir jos prieigos gali pavirsti artimiausiais metais, tad ir kitokios Kalėdos čia nestebina. Miestelis kuriamas bendradarbiaujant su „Lietuvos geležinkeliais“, kurie ir nori į Stoties rajoną pritraukti jaunus, kūrybingus žmones leisti laiką.

„Ta proga mes į Lietuvą atsivežėme Luna – Ukrainos elektroninės muzikos žvaigždę, labai didžiuojamės, kad pavyko su ja susitarti dėl atidarymo. Šventinė stotis veiks visą gruodžio mėnesį ir projektas baigsis sausio 3 dieną. Esame numatę daug įvairių kultūrinių dalykų, pvz., spektaklių, dirbame su labai garsiais, kontroversiškų temų nevengiančiais menininkais. Turėsime spektaklių, kuriuose skambės elektroninė muzika garso takeliuose, bus Rusų dramos teatro spektaklis „Urodas“, kurio garso takelis yra techno muzika“, – miestelio atidarymo išvakarės kalbėjo D.Čečkauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominykas Čečkauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominykas Čečkauskas

Penktadieniais čia vyks vakarėliai, kino peržiūros.

Savo „Facebook“ paskyroje organizatoriai skelbia, kad šioje nekonvencinėje Kalėdų teritorijoje galima rasti barą, „įrengtą autentiškame 70's krovininiame vagone, kur pils ne tik šaltą, bet ir kalėdinį karštą–šokoladinį alų“. Taip pat – sūriu varvantį pop-up fondue ir raclette restoraną, vienam mėnesiui atsidarysiantį tikrame vagone-restorane. Bus ir per 10 maisto vežimėlių, šefai kurs specialią kalėdinę gatvės maisto patirtį.

Valgymo ir gėrimo vietos įrengtos keleiviniuose senų traukinių vagonuose.

Net ir eglė čia kitokia – ji nepaklūsta tradicijoms ir matuojasi šiuolaikinio meno skarą.

O ir mugė čia žada būti kitokia. Joje bus galima rasti gatvės meno dailininkų, dizainerių, sendaikčių pardavėjų, kurių dovanų idėjos tikrai bus ir originalios, ir džiuginančios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius