-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo pasiutligės mirė britas, kuriam Maroke įkando katė

Nuo pasiutligės mirė britas, kuriam Maroke įkando katė, ir tai yra tik septintas žinomas šios ligos atvejis Jungtinėje Karalystėje nuo 2002 metų, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Katė
Katė / 123rf.com nuotr.

Anglijos sveikatos apsaugos tarnyba pirmadienį paskelbė priminimą keliautojams vengti kontaktų su gyvūnais šalyse, kuriose fiksuojama pasiutligės atvejų, ypač Azijoje ir Afrikoje.

Didžiojoje Britanijoje pasiutligė iš esmės yra išnaikinta, nors vis dar plinta tarp kai kurių šikšnosparnių.

„Pavojaus platesnei visuomenei dėl šio atvejo nėra, bet sveikatos apsaugos darbuotojai ir žmonės, artimai bendravę su (užsikrėtusiu pacientu) atsargumo dėlei yra stebimi, jiems, jei yra būtinybė, pasiūlyti skiepai“, – sakė sveikatos apsaugos tarnybos imunizacijos padalinio vadovė Mary Ramsay.

Naujienų agentūra „Press Association“ pranešė, kad minimam žmogui katė įkando prieš kelias savaites, o potencialiai gyvybę išsaugantis gydymas nebuvo suteiktas laiku.

Pasiutligė yra virusinė liga, sukelianti smegenų uždegimą. Nuo tos akimirkos, kai pasirodo pirmieji simptomai, liga paprastai būna nebepagydoma.

Anglijos sveikatos apsaugos tarnyba nurodė, kad atvejų, kai žmonės šia liga užsikrečia nuo gyvūnų, neskaitant šikšnosparnių, šalyje nebuvo nuo 1902 metų.

Vienas žmogus nuo šikšnosparnio užsikrėtė 2002 metais Škotijoje, o dar penki žmonės nuo 2002-ųjų iki 2017-ųjų užsikrėtė keliaudami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius