Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nutiesta ilgiausia skalbinių virvė (nuotraukos)

Lietuvoje pasiektas naujas rekordas – trečiadienio pavakarę sostinėje prie Baltojo tilto nutiesta ilgiausia, 310,9 m ilgio, skalbinių virvė.
Matuojama rekordinio ilgio skalbinių virvė.
Matuojama rekordinio ilgio skalbinių virvė. / G.Gasiulio nuotr.
Temos: 2 Reklama Rekordas

Rekordinė skalbinių virvė buvo nutiesta Tarptautinės alergijos dienos proga. Ankstesnis Lietuvos rekordas buvo pasiektas 2005 metais, tuomet nutiesta 263,7 m ilgio skalbinių virvė.

Tiesa, neapsieita be reklamos – rekordo siekimu susidomėję praeiviai per garsiakalbius girdėjo ne tik muziką, bet ir raginimus pasidomėti vienos skalbimo priemonių firmos produkcija.

Nebuvo mūsų tikslas skalbinių išdžiovinti – tik sukabinti kuo daugiau, užklupus lietui sakė viena akcijos organizatorių I.Lapinskaitė.Akcija susidomėję vaikai ir jų tėveliai buvo raginami ant baltų paklodžių ir kitų drabužių pademonstruoti savo meninius sugebėjimus.

„Visus rūbus ir kitus skalbinius siūlome apipiešti, mes juos išskalbsime ir atiduosime vaikų namams“, – naujienų portalui 15min.lt sakė viena projekto organizatorių Indrė Lapinskaitė.

Tiesa, pradėjus matuoti rekordinę skalbinių virvę pradėjo lengvai krapnoti. Paklausta, ar lietus nesutrukdys išdžiovinti skalbinių, pašnekovė nusijuokė: „Ne, skalbiniai yra skalbiniai... Mūsų tikslas nebuvo išdžiovinti skalbinius – tik sukabinti kuo daugiau.“

Rekordą dar turės patvirtinti Lietuvos rekordus fiksuojanti agentūra „Factum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius