Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oranžiniais dviračiais važinėjasi ir kostiumuoti dviratininkai, ir net šuniukai

Nuo liepos 15-osios Vilniaus gatvėmis važinėjantys oranžiniai dviračiai tapo susisiekimo priemone tiems, kurie vasarą nelinkę naudotis viešuoju transportu ar nuosavu automobiliu. Pagal tai, kuo apsirengę važinėja dviratininkai, galima spėti, kur jie keliauja.
Oranžiniais dviračiais važinėjasi ir dviratininkai, ir net gyvūnai.
Oranžiniai dviračiai prigyja Vilniuje. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Jau kiek daugiau nei dvi savaites Vilniaus gatvėmis važinėja ryškūs oranžiniai dviračiai. Juos galima paimti skirtingose miesto vietose pateikus kortelę, pagal kurią dviratininkai yra identifikuojami.

Oranžiniai dviračiai puikuojasi daugiausia centrinėje miesto dalyje ir senamiestyje. O jais važinėjančiųjų maršrutai labai priklauso nuo dienos meto – rytais daugiausia važiuojama iš Užupio, Stoties rajonų link Gedimino prospekto, V.Kudirkos a., Konstitucijos pr., o vakare – atvirkščiai. Toks judėjimas sistemos prižiūrėtojams leidžia daryti išvadą, kad vilniečiai mielai važiuoja šiais dviračiais į darbą ir grįžta į namus.

Kitaip yra vakarais ir savaitgaliais, kai orai geri. Tuomet oranžinė spalva mirga visame centre ir senamiestyje. Pirmosios savaitės duomenys leidžia daryti išvadą, kad skirtingu laiku skirtingi punktai būna tušti ar užpildyti. Sistemos prižiūrėtojai tvirtina važinėjantys ir stebintys sistemą: jeigu kur nors prisikaupia per daug dviračių, jie vežami į kitą miesto vietą.

Kadangi nemokamai važiuoti dviračiu gali tik pirmąjį pusvalandį, kelionės paprastai trunka dar trumpiau – 15–20 minučių. Už antrą reikia mokėti 1,5 Lt, už trečią – 5 Lt, o ketvirtą ir kitus pusvalandžius – po 12 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius