Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orijus Gasanovas: japonu būti negalėčiau

Rugsėjo 9–10 d. Vilniaus Litexpo parodų rūmuose šurmuliuosiančio japonų kultūros festivalio „nowJapan“ organizatoriai tęsia interviu ciklą „Japonija lietuvio akimis“. Šį kartą savo įspūdžiais iš Tekančios saulės šalies dalijasi daugybę šalių apkeliavęs televizijos ir radijo laidų vedėjas, žurnalistas Orijus Gasanovas. Pašnekovas pripažįsta – Japonija yra kitokia.
Orijus Gasanovas Japonijoje
Orijus Gasanovas Japonijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Orijaus kelionių kryptis formuoja pigių skrydžių bilietai, o šiemet nenustygstantis keliautojas pirmą kartą apsilankė ir Tekančios saulės šalyje. Kelionių planavimui O.Gasanovas daug dėmesio neskiria, tačiau, anot jo, tai ne visada pasiteisina.

„Paprastai keliones planuoju oro uoste, kai tenka laukti skrydžių. Atvykęs į naują vietą mėgstu atsikelti anksti ryte ir susiplanuoti būsimą dieną. Tačiau per tokius atsainius planavimus kartais būna, kad nuvažiuoji į kokį nors muziejų, o jis tą dieną nedirba“, – pasakojo laidų vedėjas.

Asmeninio archyvo nuotr./Orijus Gasanovas Japonijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Orijus Gasanovas Japonijoje

O.Gasanovas atskleidė, kad tipiškas japonas jam pasirodė nelinkęs bendrauti, egoistiškas ir truputį suirzęs.

Esu visiška japono priešingybė – mėgstu daug kalbėti, nekenčiu tylos, nuolat judu, darau viską greitai ir negaliu pakęsti flegmatiškumo.

„Esu visiška japono priešingybė – mėgstu daug kalbėti, nekenčiu tylos, nuolat judu, darau viską greitai ir negaliu pakęsti flegmatiškumo. Japonai nuolatos lankstosi, o man tai visiškai nepatinka. Net dainuoti karaoke jie eina vieni, o aš, jei dainuoju – žiūri visas rajonas. Japonu būti negalėčiau. Manau, jei gyvenčiau Japonijoje, visiems nepatikčiau ir erzinčiau. Tačiau tai nereiškia, kad man nepatinka tie žmonės“, – juokavo pašnekovas.

Keliautoją Japonijoje nustebino specialūs seniems žmonėms skirti rajonai, kuriuose jie gyvena atskirai nuo jaunimo, aktyviai vaikšto į įvairius užsiėmimus ir leidžia kartu laiką.

„Senukams padeda robotai. Jie taip pat turi išmanias lazdas su SOS mygtuku ir galimybe susisiekti su artimiausiais žmonėmis. Japonijoje senukai gyvena gyvenimą, o Lietuvoje – užsidaro ir žiūri televizorių. Japonai turbūt nė nespėja to televizoriaus įsijungti, nes vakarais eina į šokius ar jogą, o rytais keliasi su saule ir vėl kažkuo užsiima“, – dalinosi įspūdžiais žinomas žurnalistas.

Visiems norintiems pamatyti ateitį, jis rekomenduoja rinktis Tokiją. Lyg atkeliavę iš ateities atrodo ir žymieji Japonijos viešbučiai-kapsulės.

„Nesu net bendrabutyje gyvenęs, todėl turėjau perlipti save, kad pasiryžčiau apsistoti kapsulėje. Jei esi jaunas ir nelabai išrankūs, tai yra puiki galimybė pigiai apsigyvent. Tuo pačiu turi ne tik nakvynės vietą, bet ir atrakciją“, – teigė O.Gasanovas.

Asmeninio archyvo nuotr./Orijus Gasanovas Japonijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Orijus Gasanovas Japonijoje

Keisčiausiu stereotipu apie Japoniją keliautojas vadina gandus, esą ten labai brangu. Laidų vedėjo teigimu, daug kas Japonijoje kainuoja panašiai kaip ir Lietuvoje. O štai pavalgyti sušių Tokijuje yra pigiau, nei Vilniuje.

Tiesa, didžiausią įspūdį jam paliko ne sušiai, o donburi, kurį sudaro dubenėlyje sudėti ryžiai su virta ar kepta mėsa, žuvimi bei daržovėmis.

„Suvalgęs donburi, jauti, kad valgei sveikai. Sušiuose naudojama daug įvairių padažų ir kitų ingredientų, todėl jausmas jau visai toks, – dalinosi prisiminimais pašnekovas.

Savitą Japoniją atraskite jau šį savaitgalį vyksiančiame netikėtos japonų kultūros festivalyje nowJapan“.

Daugiau informacijos apie „nowJapan2017“ festivalį – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius