-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 31 /2022 01 01

Pandemijos temdomas pasaulis pasitiko 2022-uosius: su kokiais iššūkiais grumsimės?

Pasaulis penktadienį pasitiko 2022-uosius mažesnio masto šventiniais renginiais dėl naujų suvaržymų, turinčių sulėtinti pandeminio koronaviruso plitimą, bet išlieka vilties, kad naujieji metai bus geresni negu praėję.
Naujametiniai fejerverkai Sidnėjuje
Naujametiniai fejerverkai Sidnėjuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Niujorko Taimso aikštėje 2021 metų pabaigą vėl pažymėjo besileidžiantis krištolinis rutulys, nors šįkart šventė buvo suvaržyta.

Dėl sparčiai plintančių užsikrėtimo omikron atmainos koronavirusu atvejų Paryžius atšaukė fejerverkų šou, o Londone pirotechnikos reginys buvo transliuojamas per televiziją.

Per pastaruosius 12 mėnesių pasikeitė JAV prezidentas, popmuzikos žvaigždė Adele (Adel) išleido naują albumą, įvyko pirmoji olimpiada be žiūrovų tribūnose, o autoritariniai režimai nuo Afganistano iki Mianmaro laidojo demokratijos svajones.

Vis dėlto didžiosios daugumos žmonijos gyvenime vėl dominavo pandemija, jau pradedanti trečius savo metus.

Nuo 2019-ųjų gruodžio, kai centrinėje Kinijoje buvo pirmą kartą pranešta apie naują ligą, pasaulyje nuo jos jau mirė per 5,4 mln. žmonių, o daugybės kitų gyvenimo dalimi tapo lengvesni ar sunkūs COVID-19 simptomai, protrūkiai, uždarymai, karantinai, PCR, antigenų ir visokie kitokie testai.

2021-ieji prasidėjo viltingai – tapo prieinamos gyvybes gelbstinčios vakcinos. Jau paskiepyta maždaug 60 proc. pasaulio gyventojų, nors daugeliui neturtingųjų skiepų prieinamumas yra ribotas, o turtingesnėse šalyse kai kurie tiki, kad vakcinos yra kažkokio sąmokslo dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius