Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje atsiras kiaušinio formos pastatas

Laimėjusi Panevėžio miesto savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą, UAB „Panprojektas“ rengia Dailės galerijos priestato architektūrinį projektą. Statinyje būtų eksponuojami Dailės galerijos rengiamuose tarptautiniuose keramikos simpoziumuose sukurti kūriniai.
Kiaušinio formos pastatas
Kiaušinio formos pastatas / Panevėžio savivaldybės nuotr.

Architektas Valdas Klimavičius pasiūlė modernaus į stiklinę dėžę įtupdyto kiaušinio formos pastato idėją: „Kiaušinis – tarsi pati pirmoji keramika pasaulyje, keramikos prigimties simbolis. Taip pats pastatas tampa nuoroda į tai, kas jame bus eksponuojama“.

„V.Klimavičiaus pasiūlytas projektas – labai originalus. Čia bus ne tik pristatoma kolekcija, bet ir pats pastatas atrodys kaip skulptūra. Tad tikiu dvigubos traukos galimybe. Pasaulyje yra pavyzdžių, kai dėl statinių originalumo išgarsėja miestai. Pavyzdžiui, Ispanijos Bilbao miestas, kur įkurtas Gugenheimo muziejus. Galbūt taip nutiks ir su Panevėžiu?“, – sako Dailės galerijos direktorė Jolanta Lebednykienė.

Stikliniame pirmame paviljono aukšte planuojama demonstruoti keičiamąją ekspoziciją, kuriai savito žavesio suteiktų natūrali saulės šviesa. 500 kv. m ploto antrajame aukšte – akmens grūdelių tinku padengtame gelžbetoniniame kiaušinyje – ekspertų atrinktus geriausius darbus. Čia būtų naudojamas dirbtinis apšvietimas. 

Tarptautinių keramikos simpoziumų ekspozicijos paviljono projektavimui ir statybai Savivaldybei skirta daugiau kaip 1,1 mln. Lt ES struktūrinių fondų parama. Preliminariai projektas turėtų būti įgyvendintas 2014 m. sausio mėnesį.

Panevėžio savivaldybės nuotr./Kiauainio formos pastatas
Panevėžio savivaldybės nuotr./Kiaušinio formos pastatas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius