Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pedalų valdovas“ ir „Bebrų atgimimas“ – Latvijos verslininkai nestokoja humoro rinkdamiesi pavadinimus savo įmonėms

Latvijos įmonių registrą tvarkanti kompanija „Lursoft“ kiekvienais metais prieš balandžio 1-ąją paskelbia keisčiausių ar juokingiausių naujų įmonių pavadinimų sąrašą.
prof. Tyrimantas Grėblys
Kai kurių latviškų įmonių pavadinimai sukelia nuostabą. / „Photos.com“ nuotr.

Kaip praneša mixnews.lv, šiemet Latvijoje buvo įregistruotos įmonės tokiais pavadinimais kaip „Kāp nost“ (liet. – nulipk), „Kotlete“ (kotletas), „Pedāļu pavēlnieks“ (pedalų valdovas), „Pilsonis ar ietekmi“ (ryšių turintis pilietis), „Zivju gani“ (žuvų piemenys), „Alutiņš“ (alutis), „Ananāss un šampanietis“ (ananasas ir šampanas), „Kreks peks feks“ ar „Ļoti laba doma“ (labai gera idėja).

2010 metais „Lursoft“ užfiksavo dar egzotiškesnių pavadinimų. Pavyzdžiui, pernai buvo įregistruotos įmonės „Bebru atmoda“ (bebrų atgimimas), „Pasaules pārņemšanas plāns B“ (pasaulio užgrobimo planas B), „Ar pīpi uz jumta“ (su pypke ant stogo) ir „Nejēdzību novēršanas birojs“ (kelio beprasmybei užkirtimo biuras).

Anksčiau, kaip pažymi „Lursoft“, būdavo įregistruojama nemažai įmonių, kurių pavadinimai siejosi su žinomais filmais ar serialais. Pavyzdžiui, 1995 metais Talsuose buvo įregistruota firma „Vienkārši Marija“ (tiesiog Marija), o 2003 metais Rygoje atsirado įmonė, kurios pavadinimas lietuviškai skambėtų kaip „Davido Duchovny ranka“. Šiemet įregistruota įmonė „SIA X-faili“.

Kuo verčiasi visos šios įmonės, nepatikslinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius