Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos vištienos produktų magnatas Napoleono skrybėlę nusipirko dėl jo „dvasios“

Pietų Korėjos vištienos produktų magnatas, kuris aukcione už už 1,9 mln. eurų nusipirko Napoleono skrybėlę, antradienį sakė, kad laiko Prancūzijos imperatorių vadovu ir gimininga siela, ir kad būtų nepagailėjęs net didesnės sumos.
Napoleono skrybėlė
Napoleono skrybėlė / „Scanpix“ nuotr.

„Galiu suprasti daugelį jo gyvenimo epizodų ir jausti ryšį su jais“, – sakė 57 metų Kim Hong-Kukas, paukštienos perdirbimo gigantės „Harim Group“ įkūrėjas ir pirmininkas.

„Visuomet maniau, kad yra tam tikrų panašumų tarp jo ir manęs kalbant apie mąstymą ir sprendimų priėmimą, bet jokiais būdais nesu toks didis kaip Napoleonas“, – sakė jis.

Kim Hong-Kukas sekmadienį aukcione Paryžiuje įsigijo vieną iš išlikusių garsiųjų Napoleono dvikampių skrybėlių.

„Harim Group“ įkūrėjas verslą pradėjo dar paauglystėje, kai laikė apie dešimtį vištų, ir sukūrė konglomeratą su papildomais interesas kiaulienos perdirbimo, pašarų ir mažmeninės prekybos srityse. Pernai jo kompanijos pardavimo mastas buvo 3,5 mlrd. eurų.

Visuomet maniau, kad yra tam tikrų panašumų tarp jo ir manęs kalbant apie mąstymą ir sprendimų priėmimą, bet jokiais būdais nesu toks didis kaip Napoleonas.

„Napoleonas jaunystėje siekdamas sėkmės labai vargo, bet niekada nepasidavė, – sakė Kim Hong-Kukas. – Daug metų žavėjausi jo įkvepiančia dvasia, kad nieko nėra neįmanoma“.

Magnatas sumokėjo beveik penkiskart daugiau nei prognozuota, nes kaina smarkiai pakilo varžantis su vienu japonu.

Tačiau Kim Hong-Kukas sakė, jog būtų mielai sumokėjęs ir daugiau, kad tik gautų „neįkainojamą“ daiktą.

„Kai žmonės pagalvoja apie Napoleoną, pirmas į galvą ateinantis dalykas yra jo skrybėlė“ – sakė jis.

Magnato įsigyta juoda fetro dvikampė su bebrena yra vienas iš vos 19 išlikusių šio neįprasto galvos apdangalo, kurį nešiodavo prancūzų imperatorius, pavyzdžių.

Kim Hong-Kukas per tą dvi dienas trukusį Napoleono daiktų, priklausiusių Monako karališkajai šeimai, aukcioną nusipirko dar septynis daiktus, tarp jų – kardų ir portretų.

Tačiau Kim Hong-Kukas sakė, jog būtų mielai sumokėjęs ir daugiau, kad tik gautų „neįkainojamą“ daiktą.

„Napoleonas turėjo tą optimizmo jausmą, net sunkiausiomis aplinkybėmis, ir, taip pat, buvo labai skrupulingas lyderis, ir iš to turėtų mokytis visi verslininkai, įskaitant mane“, – sakė Kim Hong-Kukas.

Napoleonas Pietų Korėjoje yra populiari istorinė figūra ir žinomiausia jo frazė šioje šalyje yra tokia: „Neįmanoma“ yra žodis, esantis tik kvailių žodyne“.

Tai citata, užgaunanti stygas šalyje, kuri labai didžiuojasi greita savo transformacija iš karo nualinto užkampio į ketvirtą pagal dydį Azijos ekonomiką.

Kim Hong-Kukas sakė, kad sulaukė daugybės skambučių iš žmonių, norinčių pamatyti skrybėlę, ir pridūrė, kad ji bus viešai eksponuojama siekiant pasidalyti Napoleono „iššūkių ir nuotykių dvasia“.

Pasak magnato, jis jau sulaukė pasiūlymo parduoti skrybėlę už 30 proc. didesnę, nei mokėjo, kainą, bet neketina to daryti.

„Kai kurie žmonės sako, kad švaistau pinigus trivialiems dalykams, – sakė jis. – Tai galbūt neverta nė skatiko tiems, kurie nežino Napoleono dvasios vertės, bet man tai – neįkainojama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius