-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežiui Pranciškui pristatytas Lietuvos pašto išleistas ženklas

Trečiadienį Vatikane, dalyvaujant Popiežiaus Pranciškaus bendrojoje audiencijoje, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius kartu su Lietuvos pašto generaline direktore Lina Minderiene pristatė Popiežiui Pranciškui bendrą Lietuvos ir Vatikano pašto ženklą, skirtą Žemaičių (Medininkų) vyskupijos įkūrimo 600 metų sukakčiai.
Popiežiui Pranciškui pristatomas Lietuvos pašto išleistas ženklas
Popiežiui Pranciškui pristatomas Lietuvos pašto išleistas ženklas / Lietuvos pašto nuotr.

Pirmąsyk Lietuvos pašto ženklų leidybos istorijoje bendra pašto ženklų laida išleista drauge su Vatikano Miesto Valstybe.

Pašto ženkle vaizduojamas Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas ir pirmasis Žemaičių vyskupas Motiejus Vilnietis (Trakiškis). Valdovo rankose – bažnyčios pastatas kaip tikėjimo ir kultūros simbolis.

Vasario 10-ąją Lietuvoje ir Vatikane apyvartoje pasirodžiusį pašto ženklą sukūrė lietuvių dailininkas Vaclovas Butrimas.

„Šiemet minima Žemaičių vyskupijos įkūrimo 600 metų sukaktis yra reikšminga ne tik Lietuvai, bet ir visai Senojo žemyno Katalikų Bažnyčios bendruomenei.

Šiuo pašto ženklu simboliškai yra pažymimas dar su Mindaugo krikštu pradėtas ir galutinai su Žemaičių vyskupijos įkūrimu užbaigtas Lietuvos įsiliejimas į krikščioniškąją Europos valstybių šeimą“, – pažymėjo Lietuvos pašto generalinė direktorė L.Minderienė.

Per metus Lietuvos paštas išleidžia 25–27 pašto ženklus. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius