Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius uždarė vienuolyną dėl per daug „linksmo“ vienuolių gyvenimo

Skandalas Vatikane: popiežius Benediktas XVI įsakė uždaryti 500 metų gyvavusį vienuolyną prie Šv.Kryžiaus bazilikos Jeruzalėje. Italų dienraštį „La Stampa“ cituojantis interneto portalas TVN24.pl teigia, kad tokį sprendimą lėmė net kelios priežastys – intrigos tarp vienuolių, jų visuomeninis gyvenimas, drausmės trūkumas ir piktnaudžiavimas liturginėmis apeigomis.
Popiežius Benediktas XVI Venecijoje
Popiežius Benediktas XVI nusprendė uždaryti Jeruzalėje esantį vienuolyną, kuriame gyventa per linksmai ir piktnaudžiauta liturginėmis apeigomis. / „Scanpix“ nuotr.

Italijos laikraštis pabrėžia, kad šis išskirtinis Popiežiaus sprendimas yra dar vienas smūgis, nukreiptas prieš „purvą“ bažnyčioje, apie kurį kardinolas Racingeris kalbėjo dar prieš tapdamas Romos katalikų bažnyčios vadovu.

Bazilika yra viena svarbiausių piligrimų lankomų vietų Amžinajame mieste. Čia saugomos itin vertingos relikvijos – Jėzaus Kristaus kryžiaus fragmentai.

Vietoj maldos namų – filmavimo aikštelė

„La Stampa“ teigimu, apie dvidešimt metų bazilikoje šeimininkauja ekscentriškasis vienuolyno abatas, VIP'ų medžiotojas tėvas Simone Fioraso, buvęs vienų Milano mados namų stilistas.

Po 18 amžių gyvavimo viena iš svarbiausių Romos katalikų bazilikų virto filmavimo aikštele, tikina dienraštis. Esą čia nuolat renkasi aukštuomenės atstovai, vyksta televiziniai Biblijos skaitymo maratonai, lankosi įžymybės, tokios, kaip dainininkė Madona, kuri nėra katalikė. Visa tai rodo, kad vienoje labiausiai gerbiamų krikščioniškų vietų vyko per daug intensyvus viešasis gyvenimas.

Vienuolės šoka prie altoriaus

Taip pat vienuolynui priekaištaujama dėl piktnaudžiavimo liturginėmis apeigomis, o tai liudija, rašoma laikraščio straipsnyje, vienuolių, šokančių prie altoriaus, nuotraukos. Vienuolyne netrūko intrigų, tačiau per mažas dėmesys buvo kreipiamas į moralinę discipliną, o ir vienuolių elgesys „kelia diskusijas“. Turine leidžiamas laikraštis atvirai rašo, kad vienuolyne gyventa „linksmai“, be to, nebuvo kontroliuojami piniginiai srautai.

Visos šios priežastys nulėmė Vatikano sprendimą uždaryti vienuolyną. Dekretą dėl uždarymo popiežius Benediktas XVI turėtų pasirašyti artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius