Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradingo Lochneso pabaisa

Mitiškoji Škotijos ežero šeimininkė Nesė paskutinį kartą buvo pastebėta beveik prieš 90 metų. Kur ji pradingo? Mirė? Ar tiesiog ilsisi?
Nuotrauka, kurioje 1934 metais neva užfiksuota Lochneso pabaisa
Nuotrauka, kurioje neva užfiksuota Lochneso pabaisa / „Scanpix“ nuotr.

17 metų informaciją apie Lochneso pabaisą renkantis Gary Campbellas britų nacionaliniam transliuotojui BBC sakė, kad tai – labai liūdnos žinios visiems. „Mes nežinome, kur ji prapuolė“, – liūdnai pripažino jis.

Anot G.Campbello, paskutinis patvirtintas pabaisos pastebėjimo atvejis buvo tik 1925 metais. Tačiau 2013-ieji buvo pirmieji metai, kai nepasirodė visai jokių žinių apie mistišką būtybę.

2012-aisiais jis sako sulaukęs keleto pranešimų, tačiau visi jie pasirodė netikri. Vienoje nuotraukoje tebuvo tik neįprasta banga, kitoje – antis, o trečioji išvis net buvo daryta ne Lochneso ežere.

„Pranešimų apie ją skaičius nuolat mažėjo XXI amžiuje, tačiau 2013-ieji yra pirmieji metai  beveik per 90 metų, kai Nesės niekas nematė“, – kalbėjo G.Campbellas.

Tikintiems Lochneso ežere esančios pabaisos egzistavimu kritikai vardina priežastis, kodėl ji negali egzistuoti: ežeras negalėtų išlaikyti tokio dydžio gyvūno vien dėl maisto trūkumo; jis per šaltas šaltakraujam gyvūnui; jei tai išties oru kvėpuojantis pleziozauras, jis turėtų nuolat iškilti į vandens paviršių ir todėl jau seniai būtų buvęs užfiksuotas patikimomis priemonėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius