Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos senatorius skeptiškai vertina siūlymus įtraukti į Rusijos Baudžiamąjį kodeksą straipsnius dėl šventvagystės

Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – tarpnacionalinių santykių ir sąveikos su religinėmis organizacijomis komisija apsvarstys klausimą, kaip užtikrinti kulto statinių saugumą.
Nemokamos teisinės pagalbos pageidauja daugybė klaipėdiečių.
Baudžiamieji kodeksai / Ginos Kubiliūtės nuotr.

„Pirmajame posėdyje bus svarstoma situacija, susijusi su kulto statinių saugumo užtikrinimu, taip pat jų išniekinimu,  Turint omenyje pastaruosius įvykius Dagestane, kur buvo nužudytas autoritetingas dvasininkas bei ortodoksų kryžių nupjovimą, šventovių išniekinimą“, – pranešė ketvirtadienį agentūrai „Interfax“ Federacijos Tarybos pirmininkės pirmasis pavaduotojas Aleksandras Toršinas.

Senatorius pažymėjo, kad komisijai vadovauja parlamento aukštųjų rūmų pirmininkė Valentina Matvijenko.

„Mes pateiksime rimtų rekomendacijų“, – pabrėžė A.Toršinas.

Aukštųjų rūmų pirmininkės pirmojo pavaduotojo nuomone, neseniai įvykę incidentai, kai buvo nupjauti ortodoksų kryžiai ir pavogtos relikvijos iš Šv.Jekaterinos šventovės Sankt Peterburge, susiję su kažkieno piktais kėslais. 

Tas vagišius, kuris įlindo į šventovę ir išnešė iš ten Aleksandro Neviškio bei kitų šventųjų relikvijas, supranta, kad parduoti jų niekur niekada negalės. Jis pavogė jas, siekdamas padaryti žalos“, – mano A.Toršinas.

Jo nuomone, Sankt Peterburgo policija turi surasti ne tik vagį, bet ir tą, kas jam netiesiogiai vadovavo. 

„Situacija keičiasi ir anaiptol ne į gera, ir reikia laiku surasti šios problemos kompleksinį sprendimą“, – sakė senatorius.

Drauge A.Toršinas atsargiai žiūri į idėją įtraukti į Rusijos Baudžiamąjį kodeksą straipsnius dėl šventvagystės ir religinių šventovių išniekinimo.

„Net jeigu mes priimsime keliasdešimt griežtų įstatymų ir viskas atsistos į savo vietas, šiuos įstatymus reikia dar vykdyti. Tai vienas dalykas. Kitas – bus labai sudėtinga suformuluoti pačią (nusikaltimų) sudėtį, nes aš žiūriu į šią idėją itin atsargiai, juk pas mus, be tikinčiųjų, yra dar ir ateistų“, – paaiškino A.Toršinas.

Senatorius taip pat mano, kad kai kurias nusikaltimų, sukėlusių daugiausiai atgarsių visuomenėje, sudėtis būtina priskirti prie baudžiamųjų veikų. Tačiau prieš tai, jo nuomone, turi būti surengtas platus siūlomų naujovių svarstymas visuomenėje.

Posėdžio dalyviai taip pat apsvarstys kulto statinių apsaugą ir mėginimus įskiepyti į tradicinį islamą svetimas Rusijos musulmonams sroves.

„Problemos esmė yra ta, kad trūksta dvasininkų ir patarnautojų mečetėse. Dauguma jų įgyja išsilavinimą ir stažuojasi rimtuose islamo centruose už šalies ribų.

Tarp jų yra ir tų, kurie nori nukreipti tradicinį Rusijai islamą į kitą pusę – ortodoksinės ir net ekstremistinės pakraipos“, – pabrėžė A.Toršinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius