Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį į Palangą kvies Stintų šventė

Šeštadienį Palangoje prasideda visą savaitgalį vyksianti Stintų šventė. Organizatoriai sako, kad kurortas pasiruošęs priimti gausius svečius. Jiems žada pristatyti ne tik Žemaitijos krašto kultūrinį bei kulinarinį paveldą, bet ir naujovių.
Į Palangą suplūdo stintų mėgėjai
Į Palangą suplūdo stintų mėgėjai / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Palangos verslininkai ir žvejai pasirūpino, kad dvyliktą kartą rengiamoje Stintų šventėje, žuvies nepristigtų. Basanavičiaus gatvėje prekiautojai siūlys paskanauti šviežių, rūkytų, vytintų, keptų ar kitaip pagamintų stintų ir, žinoma, gardžios žuvienės.

Su molinėmis, metalinėmis ar gintarinėmis stintomis bei kitokiomis grožybėmis svečių kermošiuje lauks tautodailininkai. O kad prekyba vyktų sklandžiai, pirmą kartą į šventę pakviestas istorinis personažas – žydų prekeivis. Senovėje dauguma prekybininkų kurorte būtent ir buvo žydai.

Organizatoriai žada ir įvairiausių „žvejiškų monų“ – liaudies melodijų koncertą, inkaro laikymo varžybas, stintų valgymo varžytuves ir daug kitų įdomybių.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Į Palangą plūdo stintų mėgėjai
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Į Palangą plūdo stintų mėgėjai

Kartu su „Palangos stinta“ kurorte vyks ir Sveikuolių šventė, per kurią tradiciškai vadinamieji „ruoniai“ pakvies svečius į maudynes Baltijos jūroje ties tiltu.

Stintų šventė Palangoje sutampa su Valentino diena, tad, pasak organizatorių, čia bus galima ją paminėti netradiciškai. O vasario 16-ąją kurorte bus minima Valstybės atkūrimo diena. Vasario 17 d. palangiškiai vėl stos prie keptuvių, tik šį kartą vietoje stintų keps Užgavėnių blynus.

Pareigūnai įspėja, kad ilgąjį savaitgalį Palangoje, kur tikimasi sulauks gausių svečių, laikinai bus keičiama eismo tvarka. Kai kuriose gatvėse bus įvestas vienos krypties eismas, kitose laikinai jis bus išvis uždraustas. Todėl vairuotojai raginami būti atidūs ir stebėti kelio ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius