Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spaudžiant speigui – sveikuoliai šildysis eketėje

Vilniaus sveikuolių klubas „Gilužis“, talkinant Pilaitės seniūnijai ir sveikatos klubui „Optimalietis“, vasario 4 d., šeštadienį, 12 val. rengia 10-ąją sveikatos ir grūdinimosi šventę „Vilniaus ruoniai-2012“. Renginys vyks Pilaitėje, prie Salotės ežero.
Sveikuolių šventės akimirkos
Sveikuolių šventės akimirkos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Eketė Speigas

Anot organizatorių, numatomas šventės atidarymas, žvalumo mankšta, bėgimo varžybos, maudynės eketėje, „indėniška“ pirtis ant ežero kranto, sveikuoliškas pyragas, arbata, košė, laužas, žaidimai, apdovanojimai.

Šventės organizatoriai teigė, kad eketę pjauti žada tik ryte, nes ne kartą yra tekę ją ruošti kelis kartus: vakare išpjauta eketė – ryte jau užšalusi. Ypač kai naktį nusimato iki 30 laipsnių speigas.

Taip speigams kaustant žemę ir vandenį sveikuoliai ruošiasi didžiosioms ruonių maudynėms, kurios vyks Palangoje  vasario 18 d. 15 val. prie Baltijos jūros tilto. Sezoniškumo problemą patiriantis Palangos kurortas maudynių metu atgyja, nes į  tradicinę grūdinimosi šventę „Palangos ruoniai-2012“ suvažiuoja ne tik keli šimtai maudynių mėgėjų, bet ir daug smalsuolių.

Daugiau nei prieš 17 metų Lietuvos sveikuolių sąjunga vasario mėn. paskelbė sveikatos ir sporto visiems mėnesiu kviesdama visus Lietuvos žmones dalyvauti renginiuose, skirtuose imuninei sistemai stiprinti, sveikatingumui ugdyti ir sąmoningumui puoselėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius