Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stintų šventė: 4 eurai už penkias žuvis ir abejingi praeiviai

Savaitgalį Palangoje gyvenimas atgijo lyg vasarą: tūkstančiai žmonių suvažiavo pasigardžiuoti žuvimi. Nors J.Basanavičiaus gatvė buvo sausakimša, prekeiviai nespinduliavo dideliu entuziazmu.

Oras pajūryje šventei – lyg užsakytas. Nepaisant ryte spaudusio šaltuko, įdienojus ėmė šildyti saulė.

Dalis šventės svečių į kurortą suvažiavo dar išvakarėse. Kiti į Palangą suskubo tik išsimiegoję, todėl vidudienį jau teko gerokai paklaidžioti ieškant, kur pasistatyti automobilį. 

Šventės svečiai su nostalgija prisiminė, kad dar prieš porą metų už penkias keptas žuveles mokėdavo 10 litų.

Tryliktoji „Palangos stintos“ šventė vėl pakvietė prisiminti agurkais kvepiančią žuvį. Šiemet penkios keptos stintos kainavo 4 eurus. Šventės svečiai su nostalgija prisiminė, kad dar prieš porą metų už penkias keptas žuveles mokėdavo 10 litų. Tiesa, nenorintys išlaidauti, bet trokštantys šventėje sudalyvauti kaip dera, galėjo pirkti ir vieną stintą. Viena kepta žuvelė kainavo 80 centų. 

Litro stiklainį marinuotų stintų šventėje buvo galima įsigyti už 7,5 euro. Kilogramas šviežių stintų kainavo 5,5-6,5 euro. Palyginimui – stintų kilogramas Klaipėdos turgavietėse šią savaitę kainavo nuo 4 eurų. 

A.Jašinskienė/15min.lt nuotr./Į stintų šventę Palangoje suvažiavo tūkstančiai svečių
A.Jašinskienė/15min.lt nuotr./Į stintų šventę Palangoje suvažiavo tūkstančiai svečių

Dubenėlis žuvienės J.Basanavičiaus gatvėje kainavo nuo 2 eurų. 

„Ar perka? Na, prastokai. Kas lietuviams tos stintos? Jiems gi bulvių reikia“, – juokavo keptuvėje miltuose pavoliotas stintas čirškinanti Asta. 

Prieš trylika metų šventę sugalvojęs pajūrio verslininkas, restorano savininkas Klaidas Pakutinskas pastebėjo, kad šiemet, net ir nepaisant puikaus oro, žmonių nesulaukta tiek, kiek tikėtasi. „Ir prekyba nėra tokia gera kaip anksčiau. Na, bet dar ne vakaras“, – teigė verslininkas. 

Šiemet jis pasiūlė paragauti pagal skandinavišką receptą keptos lašišos. Marinuota lašiša pritvirtinama prie medinės lentutės ir kepama atsukta į kaitrią liepsną. 

Šiemet į Palangą suvažiavo ir nemažai latvių bei rusų. 

„Palangoje meilės šventė jau prasidėjo. Šiandien mes mylime stintas, ryt mylėsime vienas kitą, o antradienį – tėvynę“, – juokavo vienas šventės organizatorių Nerijus Stasiulis. 

Kitą savaitgalį šventę stintų mėgėjams ruošia Neringa ir kviečia į „Stintapūkį“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius