-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stipriausio ugniagesio gelbėtojo Lauryno Urbonavičiaus ir šįkart niekam nepavyko aplenkti

„Laimėti padėjo sportas, režimas, kantrybė ir noras nugalėti, – išplatintame pranešime teigia stipriausias Lietuvos ugniagesys gelbėtojas Laurynas Urbonavičius, penktus metus iš eilės iškovojęs šį titulą. – Kelias pergalių link vienas: nori – dirbi – pasieki. Ir, žinoma, labai svarbu yra šeimos palaikymas. Kol esu sveikas ir netraumuotas, visada sieksiu laimėti.“
Tarptautinių stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybų prizininkai
Tarptautinių stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybų prizininkai / Organizatorių nuotr.

Birželio 2–3 d. Vilniaus Vingio parke liejosi prakaitas, oras kaito nuo emocijų ir aistrų. Per 100 šalies ugniagesių savo ryžtą ir ištvermę demonstravo Tarptautinėse stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybose. Į jas atvyko ir ugniagesiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Baltarusijos. Ugniagesiai gelbėtojai, vilkėdami apsauginius drabužius, užsidėję suslėgtojo oro aparatus ir kaukes, atliko užduotis, panašias į tuos darbus, kuriuos jie atlieka gesindami gaisrus, jų metu gelbėdami žmones ar vykdydami kitus gelbėjimo darbus. Tai lipimas į bokštą, svorio stūmimas kūju, slalomas ir vandens tiekimas bei nukentėjusiojo pernešimas.

Organizatorių nuotr./Tarptautinių stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybų prizininkai
Organizatorių nuotr./Tarptautinių stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybų prizininkai

Po dviejų įtemptų varžybų dienų susumavus rezultatus, paaiškėjo, jog stipriausias šalies ugniagesys dirba Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ojoje komandoje. Tai Europos čempionas, pasaulio vicečempionas L.Urbonavičius. Antrąją vietą užėmė vos keliomis sekundėmis nuo Lauryno atsilikęs Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Jurgis Rumiancevas. Trečioji vieta atiteko Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiui gelbėtojui Mindaugui Valaičiui.

Komandinėje dvejetų rungtyje pergalę iškovojo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai L.Urbonavičius ir M.Valaitis, antrąją vietą užėmė klaipėdiečiai J.Rumiancevas ir Rimantas Miklovas, trečiąją – Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda „Titanai“.

Komandinėje rungtyje niekam nepavyko aplenkti Minsko ugniagesių. Antrąją vietą užėmė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda, trečiąją – Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai. Po šios rungties buvo surengtos Lietuvos ir Baltarusijos rinktinių varžybos. Jose, audringai palaikant žiūrovams, Lietuvos komandai pavyko aplenkti baltarusius.

Šiose varžybose dalyvavo ir penkios moterys. Pirmąją vietą iškovojo Estijos atstovė Mari Plaado, antrąją – jos kolegė Renne Merilo, trečiąją – Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesė gelbėtoja Irmantė Baranauskaitė.

Sėkmingai distanciją įveikė ir ketvirtoji likusi Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji inspektorė Regina Bartkutė, pirmą kartą dalyvavusi tokiose varžybose. Ji teigė norėjusi pasižiūrėti, kiek yra psichologiškai stipri.

Šios varžybos buvo iššūkis man, tačiau visada norisi išbandyti kažką daugiau.

„Sunkiausia varžybose – didžiulis fizinis krūvis, daug lemia ir psichologinis pasirengimas. Labai norėjau ir tikėjausi pabaigti visą distanciją. Ypač sunku buvo tempti manekeną, nes jau buvau pavargusi po kitų rungčių. Šios varžybos buvo iššūkis man, tačiau visada norisi išbandyti kažką daugiau,“ – tikino R.Bartkutė.

Ir ją, ir jos kolegę Živilę Tarvydaitę dalyvauti šiose varžybose paskatino stipriausi Šiaulių ugniagesiai. Komandai vadovauja šios valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyriausiais specialistas Andrius Ašmontas, ne kartą su šalies stipriausiais ugniagesiais gelbėtojais dalyvavęs pasaulio ir Europos čempionatuose ir šiose varžybose amžiaus grupėje nuo 30 iki 40 metų užėmęs antrąją vietą.

Varžybas rengė Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, šiemet mininti Vilniaus ugniagesių komandos įkūrimo 215-ąsias metines. Abi dienas Vingio parke vyko ir prevencinis renginys „Būk greitesnis už gaisrą“, skirtas miesto gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius