-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švėkšnos miestelį nušvies moliūgų žibintų šviesa

Švėkšnos miestelio bendruomenė savaitgalį laukia gausybės svečių - penktą kartą tamsų rudens vakarą nušvies moliūgai-žibintai.
Moliūgų-žibintų šventė Švėkšnoje
Moliūgų-žibintų šventė Švėkšnoje / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Penktadienį nuo 12 val. veiks kūrybinės moliūgų-žibintų dirbtuvės Švėkšnos tradicinių amatų centro kiemelyje (Liepų g. 25A). Čia visi galės parodyti savo išradingumą, skaptuojant savo ar organizatorių atneštus moliūgus.

"Na, o jeigu moliūgą paruošite iš anksto, tuomet jį užregistruokite, ir savanorių komanda Jums pagelbės žibintą padėti į reikiamą vietą parke", - teigia organizatoriai.

Žibintų įžiebimas prasidės 17 val. Sušvitus liepsnelėms, 18 val., susirinkusiems Švėkšnos parke koncertuos vienas ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje, kompozitorius Saulius Šiaučiulis, Laimonas Žilys (sintezatorinė gitara) ir populiariosios klasikos grupė „Verona“, prie vilos „Genovefa“.

Tą patį vakarą 21 val. galingo balso savininkės, viešnios iš Latvijos Samantos Tinos koncertas. Samanta ant scenos žengs kartu su būgnininku Martinš Opmanis.

Parkas sušvis ne tik švieselėmis, sklindančiomis iš moliūgų, bet ir specialiais ugnies fakelais, šviesos instaliacijomis.

Šventės metu vyks šventinė prekybą įvairiais suvenyrais, gardėsiais. Bus galima vietoje paskanauti kulinariniais šedevrais iš moliūgų bei sušilti, geriant kavą ar arbatą.

Šeštadienį temstant moliūgai-žibintai vėl bus uždegti, o parke skambės rami, meditacinė muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius