Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniuose pašto ženkluose – vaikystės prisiminimai apie Kalėdų laukimą

Penktadienį, likus kiek mažiau nei mėnesiui iki didžiųjų metų švenčių, Lietuvos paštas išleidžia menininkės Ugnės Žilytės kurtus pašto ženklus Šv. Kalėdoms bei Naujiesiems metams. Antrą kartą Lietuvos pašto istorijoje pašto ženklas yra prieinamas ir skaitmeninėje erdvėje. Šventinių pašto ženklų nominalai yra 0,49 Eur ir 0,81 Eur, tiražai atitinkamai 120 000 vnt. ir 20 000 vnt. Kartu su pašto ženklais išleistas ir pirmos dienos vokas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Šventiniai pašto ženklai
Šventiniai pašto ženklai / Lietuvos pašto nuotr.

Pašto ženklus sukūrusi U.Žilytė prisiminimais nukelia į savo vaikystės šventes. „Kai buvau vaikas, Kalėdų laukdavome paslapčia, nes sovietmečiu oficialiai galėjome švęsti tik Naujuosius metus. Pamenu, tuomet didysis švenčių džiaugsmas būdavo eglutės puošimas Kūčių vakarą. Turėjome keletą smetoniškų žaisliukų, stiklinių girliandų ir būtinai pasiruošdavome tikro vaško žvakučių. Jas, degančias, specialiais laikikliais tvirtindavome prie eglutės šakų. Stebuklingas reginys! O kartu nuostabus gyvos eglutės kvapas ir tylus džiaugsmas namuose“, – prisiminimais dalijasi autorė.

Sukūriau tokius pašto ženklus, kokie man būtų patikę vaikystėje, – sako U.Žilytė.

Menininkė pasirinko ir minimalistinę stilistiką, realistinius piešinius: „Vaikystėje man labiausiai patiko tikroviškai nupiešti animaciniai filmukai ir iliustracijos knygose. Todėl ir pašto ženklams, skirtiems nutolusiam laikui ir vaikystės džiaugsmui perteikti, pasirinkau klasikinį piešinį ir man, grafikei, artimą techniką – tušą ir plunksną. Sukūriau tokius pašto ženklus, kokie man būtų patikę vaikystėje,“ – sako U.Žilytė.

Šventiniai pašto ženklai leidžiami 140 000 vienetų tiražu.

Vieną iš pašto ženklų galima rasti ir socialiniams tinklams skirtoje platformoje „Giphy“. Norint ženklą panaudoti keliant istoriją (angl. stories) socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Facebook“, tam skirtame paieškos laukelyje reikia suvesti „lietuvospastas“. Tai antras kartas, kai Lietuvos pašto išleistas pašto ženklas gyra virtualus – liepos pabaigoje į skaitmeninę erdvę buvo įkeltas pašto ženklas, skirtas šaltibarščiams.

Šaltibarščių pašto ženklas
Šaltibarščių pašto ženklas

„Šaltibarščių pašto ženklo lipdukas socialiniuose tinkluose per kiek mažiau nei pusmetį buvo panaudotas daugiau nei 100 tūkst. kartų. Matydami tokį susidomėjimą, nusprendėme į virtualią erdvę perkelti ir šių metų kalėdinį pašto ženklą. Juolab, kad šiemet dėl pandemijos šventės bus kiek kitokios – daugiau sveikinimų siųsime ir gausime nuotoliniu būdu. Todėl virtualus pašto ženklas gali tapti gražiu simboliu greta šiltų linkėjimų“, – sako Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė.

Šie šventiniai pašto ženklai yra paskutinieji šiais metais išleidžiami pašto ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius