-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tongos premjeras siūlo Ramiojo vandenyno regiono lyderiams lieknėjimo iššūkį

Tongos premjeras siūlo kitų Ramiojo vandenyno šalių lyderiams metų trukmės lieknėjimo iššūkį, kuriuo būtų siekiama suvaldyti regione didėjantį nutukimo lygį.
Dieta
Dieta / „Shutterstock“ nuotr.

Ramiojo vandenyno regione fiksuojamas didžiausias nutukimo lygis pasaulyje, todėl Tongos lyderis Akilisi Pohiva pareiškė, kad politikai privalo savo pavyzdžiu padėti spręsti šią problemą.

„Visi turėtume surengti visus metus truksiantį lieknėjimo konkursą“, – sakė jis anksčiau šią savaitę interviu leidiniui „Samoa Observer“.

„Taigi, kai susitiktume kitąmet, vėl pasisvertume, ir pamatytume, kas numetė daugiausiai (svorio)“, – pridūrė jis.

„Svarbu ne tai, kas atsikratys daugiausia kilogramų; kad mestumėte svorį, privalote valgyti lengvą maistą, o sveika mąstysena smarkiai padės“, – pridūrė jis.

Nors A.Pohivos pasiūlymas buvo pateiktas juokais, nutukimas yra rimta regiono problema, sukelianti diabetą ir širdies ligas, sakė premjeras.

Remiantis Pasaulio Sveikatos Organizacijos 2015-ųjų duomenimis, devynios iš 10 labiausiai nutukusių pasaulio šalių yra Ramiojo vandenyno regione.

Oficiali statistika rodo, kad regione 75 proc. mirčių sukelia neužkrečiamosios ligos, o kai kuriose salų valstybėse per 40 proc. gyventojų serga diabetu.

Salų gyventojų racione anksčiau dominuodavo žuvis, kokosai ir vaisiai, tačiau dabar jie daugiau valgo importuotos riebios mėsos, ryžių ir užkandžių, kuriuose gausu cukraus ir riebalų.

Ramiojo vandenyno regiono gyventojai taip pat jau seniai mano, kad milžiniškas maisto kiekis yra klestėjimo ženklas, todėl imta laikytis požiūrio, kad „daugiau yra geriau“.

A.Pohiva, kuris savo svorio neatskleidė, tačiau nėra stambaus sudėjimo vyras, sakė, kad apie šias problemas jau seniai žinoma ir kad jos jau buvo aptartos daugybę kartų, tačiau dabar regiono lyderiams atėjo laikas imtis veiksmų.

„Visa tai susiję su mūsų valgymo įpročiais ir mūsų gyvenimo būdu, o mūsų Ramiojo vandenyno regiono žmonėms tai yra sudėtinga problema“, – sakė Tongos premjeras.

„Susitinkame ir kalbamės su Ramiojo vandenyno salų lyderiais apie šią problemą, tačiau iniciatyvos, susijusios su šia problema, neturi jokio poveikio; neatrodo, kad jos veiktų“, – pridūrė jis.

A.Pohiva sakė pasiūlysiantis lieknėjimo iššūkį per kitą mėnesį Nauru saloje vyksiantį Ramiojo vandenyno salų viršūnių susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius